StoryEditor
velika nesreća

Vlasnik poljskog busa: "Šokiran sam. Vozači su iskusni, ne vjerujem da su zaspali"

Piše desk  /  06.08.2022., 15:36h

Na autocesti A4 u smjeru Zagreba došlo je do teške prometne nesreće autobusa. Poginulo je najmanje 12 ljudi, a najmanje je 18 teško ozlijeđenih.

Do nesreće je došlo oko 5:40 na 62. kilometru autoceste A4 u smjeru Zagreba između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec. S ceste je sletio autobus poljskih registarskih oznaka.

Radio Płońsk razgovarao je s Jacekom Antoszkiewiczem, vlasnikom transportne tvrtke Megapol. Potvrdio je da je njegov autobus doživio nesreću u Hrvatskoj, no nije znao je li u njemu bilo ljudi iz Płońska ili okolice. U intervjuu za Business Insider Polska rekao je da su vozači iskusni Poljaci. Također je potvrdio da je trenutno u kontaktu s poljskim službama koje istražuju slučaj. 

"Ovo je tragedija, nezamisliva tragedija, šokiran sam, ne mogu sada ništa reći, ništa ne dopire do mene", rekao je za money.pl. "Sve je bilo organizirano kako treba. Uvjeravam vas u to", rekao je.

Također kaže da je dobio informaciju da je jedan od vozača mrtav. Istaknuo je i kako vozači sigurno nisu mogli biti umorni i da sumnja da su zaspali za volanom.

Dnevnik.ba

25. rujan 2023 11:15