StoryEditor
portugal

Veleposlanik Srbije nekoliko dana prije smrti optužen da je seksualno zlostavljao maloljetnu kćer

Piše desk  /  23.02.2022., 08:51h
Obitelj Antić je objavila da s gnušanjem odbacuju navode o zlostavljanju.

Oliver Antić (72), veleposlanik Srbije, bivši savjetnik predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i nekadašnji dekan Pravnog fakulteta u Beogradu, nekoliko dana prije smrti pod misterioznim okolnostima u Portugalu optužen je da je godinu dana seksualno zlostavljao u to vrijeme devetogodišnju kćerku.

Prvo osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu potvrdilo je postojanje kaznene prijave, nakon što je njezino postojanje objavio Igor Jurić, otac ubijene djevojčice Tijane Jurić i osnivač istoimene fondacije.

"Oliver Antić je par dana pred smrt optužen za pedofiliju. Osim ovoga, pred Prvim sudom u Beogradu se vodi postupak za oduzimanje skrbništva Antiću, potvrđeno nam je iz tužiteljstva", objavio je Jurić.

Posjetitelji na Twitteru su, komentirajući navode Jurića, istaknuli da je javna tajna da je Antić bio sklon pedofilskom ponašanju.

Podsjetimo, Antić je pod ne sasvim razjašnjenim okolnostima preminuo 18. veljače ove godine.

Portugalski mediji najprije svu objavili da se Antić bacio u more kod poznate turističke atrakcije Boca de Inferno u blizini Lisabona. No, obitelj je takva saznanja negirala, tvrdeći da "postoji snimka koji to dokazuje".

U međuvremenu do medija je došla informacija da je Antića izvanbračna partnerica optužila da je od ljeta 2020 do kolovoza prošle godine seksualno zlostavljao njihovu zajedničku kćer rođenu 2010. godine, do detalja opisujući to nasilje, sa zastrašujućim i gnjusnim informacijama.

Portal Radiosarajevo.ba je dobio na uvid navedenu prijavu.

U prijavi se ističe da je Antić "u stanju uračunljivosti, svjestan da je njegovo djelo zakonski zabranjeno", napastovao svoje maloljetno dijete, uz navode o neprimjerenom dodirivanju, pa čak i pokazivanju spolnog organa i druge gnjusne detalje… Antić je osumnjičen za "nedozvoljene spolne radnje".

image

Prijava protiv Olivera Antića

FAKSIMIL -

Obitelj Antić je objavila da s gnušanjem odbacuju navode o zlostavljanju.

"Danas smo suočeni s najpodlijim oblikom pokušaja iznude, koji već dugo traje, od strane osobe koja je po navodima ljudi koji je poznaju patološki lažov i manipulator najgore vrste. Naime, istina je da je Oliver Antic imao izvanbračnu kćer i to nikada nije bila tajna u obitelji Antić. Izvanbračnu kćer koju smo financijski osigurali, kupivši joj je stan u Beogradu u kojem po našim saznanjima živi s majkom. Njena majka je nedvosmisleno pokazala spremnost da svoju maloljetnu kćer besprizorno iskoristi za ostvarivanje materijalne dobiti. Ona ovim lažima dodatno vrijeđa i djecu koja su stvarno zlostavljana”, navodi se u priopćenju upućenom medijima, uz dodatak da će Oliverovu čast "zaštititi na sudu".

Tko je Oliver Antić? Mediji u Srbiji su svojevremeno pisali da je ovaj pravnik 1977. dobio posao asistenta na Pravnom fakultetu u Beogradu (iako nije imao dovoljan prosjek ocjena) jer je "nosio štafetu Titu", da bi nekoliko desetljeća kasnije postao "velikosrbin" i "monarhist", te, na koncu, predlagač rehabilitacije Draže Mihailovića.

U vrijeme kada je zahvaljujući režimu Slobodana Miloševića došao na čelo Pravnog fakulteta u Beogradu, čiji je svršenik nekako u isto vrijeme postao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, proganjao je nepodobne profesore, pa čak i njih 16 otpustio. Među njima su bili i brojni poznati profesori prava. Proganjao je i studentice, baš kao i njegov kolega, profesor Aleksandar Jakšić, koji je studenticu iz Sarajeva pitao: "Bi li se udala za muslimana?".

Zato je status redovnog profesora Antić dao ratnom zločincu Vojislavu Šešelju, govorio na tribinama o njemu, napadao Haški tribunal, a onda sudjelovao u osnivanju SNS-a i dovođenju Vučića i Nikolića na vlast.

Za to je dobio dužnost savjetnika Nikolića, ali je u "igrama prijestolja" 2013. godine napustio SNS. U međuvremenu je zloglasnom Radetu Markoviću, bivšem moćnom šefu srbijanskih tajnih službi, obećavao slobodu. U međuvremenu se pomirio sa zločincem Šešeljom, da bi 2015. godine postao veleposlanik Srbije u Lisabonu, gdje je, na koncu, i skončao.

Mediji u Beogradu su godinama pisali o "mračnoj biografiji" i "tajnama" Olivera Antića. Izgleda da ga je najveća mračna tajna ispratila u grob.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 05:30