StoryEditor
tragedija

Užas u Albaniji: Policajac čamcem ubio djevojčicu pred očima njenog oca

Piše desk  /  06.08.2022., 07:21h

Tase je prvotno optužen za ubojstvo iz nehaja, međutim ta je optužnica naposljetku odbačena te je nakon toga optužen za teško ubojstvo

Arjan Tase, bivši načelnik Policijske uprave Grada Himare na jugu Albanije, tereti se za ubojstvo 7-godišnje Jonade Avdie koje se dogodilo u utorak na plaži Potami u Himari.

Sedmogodišnjakinja je poginula nakon što ju je Tase udario brodom dok je sjedila iz obalu mora. Tase tvrdi da je izgubio kontrolu nad vozilom, međutim svjedoci tvrde da je izvodio opasne manevre te da je glisirao preblizu obale.

Avdija je na plaži Potami ljetovala sa svojom obitelji.

- Došao je velikom brzinom do mene i nje. Ja sam zaronio, a čamac je direktno udario u moju kćerku - rekao je Bledar Avdia, otac 7-godišnje Jonade nakon nesreće.

Blic piše da se Tase nakon incidenta na plaži potukao s Bledarom Avdiom. Na društvenim je mrežama objavljena snimka na kojoj se navodno može vidjeti fizički obračun između Tasea i Avdie.

Avdia je lokalnim medijima medijima rekao da se toga dana s kćerkom kupao na plaži Potami kada je u jednom trenutku vidio kako bijeli brod u kojem su bile dvije osobe ide prema njemu. Rekao je da se brod njemu i njegovoj kćerki približavao velikom brzinom. On je, kaže, uspio zaroniti kako bi ga izbjegao. Brod je potom njegovu kćer udario dijelom motora.

Bislim Ahmetajm, učitelj koji je tog dana bio na plaži, prisjetio se na Facebooku kako mu je Avdia nakon toga prišao i rekao: "Trebao sam umrijeti umjesto nje."

Iz policije su rekli da je 7-godišnja djevojčica pretrpjela teške tjelesne ozljede kada ju je udario propeler motora te da je preminula na licu mjesta.

Istražitelji kažu da je Tase članove svoje obitelji vodio iz Porto Palerma do plaže Potami.

Tase je prvotno optužen za ubojstvo iz nehaja, međutim ta je optužnica naposljetku odbačena te je nakon toga optužen za teško ubojstvo.

Petnaest policajaca koji su toga dana čuvali plažu dobili su otkaz.

Tase se u petak trebao pojaviti pred sudom.

Zbog smrti djevojčice izbili su i prosvjedi, a desetak prosvjednika sukobilo se i s policijom u glavnom gradu Tirani.

Dnevnik.ba

04. listopad 2023 09:28