StoryEditor
Uzroci tragedije

U zapaljenom autobusu krijumčarili kerozin i 30 tisuća petardi?

Piše desk  /  25.11.2021., 11:00h
Postoje sumnje da je makedonski autobus smrti, u trenutku stravične nesreće na autocesti u Bugarskoj, prevozio krijumčareni kerozin i 30.000 petardi što je dovelo do katastrofe u kojoj je stradalo 46 ljudi.

Pored dodatne cisterne, autobus je imao i posebno skladište za šverc robe, u kojem je navodno prevozio pirotehnički materijal ili oko 30.000 petardi, prenosi shqip.media.

Bugarska novinarka Patricija Kirova je prenijela da su sve žrtve u strašnoj nesreći bile na srednjim vratima autobusa i pokušale pobjeći, a da na njihovim mjestima nije bilo putnika.

Ako je poslije požara u prednjem dijelu, koji je nastao zbog nelegalnog rezervoara, eksplodirala pirotehnika, jasno je zašto nitko od putnika nije uspio pobjeći s vrata autobusa.

Stručnjaci su nakon tragedije rekli da bi uzrok požara mogao biti to što je u vozilu prevožen zapaljiv materijal.

"Sumnjamo da autobus prevozio lako zapaljiv materijal, što je vjerojatno izazvalo požar", rekla je Dijana Rusinova iz Europskog centra za transportnu politiku.

Među poginulima su i blizanci stari četiri godine, Luan i Alban Ahmeti, koji su najmlađe žrtve jezive nesreće.

Poginuli su i njihovi roditelji Džihan i Avni Ahmeti, starosti 36, odnosno 37 godina. Vjeruje se da je upravo majka blizanaca žena koja je izgorjela s dvoje dece u rukama ispred vrata autobusa. Bugarski mediji javljaju da je nesretna žena poginula ispred srednjih vrata autobusa dok je pokušavala iz njega izvesti svoje dvoje djece.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 13:20