StoryEditor
ozlijeđeni policajci

U Sarajevu nakon policijske potjere uhićene četiri osobe

Piše desk  /  01.09.2022., 10:47h

Policijski službenici MUP-a Županije Sarajevo sinoć oko ponoći su na području općine Ilidža kontrolirali tri putnička vozila u kojima se nalazilo 12 migranata i četiri državljana BiH.

Kako se navodi u priopćenju MUP-a Županije Sarajevo, vozač jednog od ova tri vozila odbio je zaustaviti se na znak policije, a policija je u vrlo kratkom roku krenula u potjeru i zaustavila ga. 

"Jedna muška osoba inicijala MD, državljanin BiH, fizički je napala policijske službenike, od kojih je dvojici nanijela lakše tjelesne ozljede, a jedno službeno vozilo oštetila, te su policijski službenici uz upotrebu sredstava prisile lišili slobode ovu osobu. Četiri državljanina BiH su lišeni slobode, a privedeni su i migranti, a pronađena je i određena količina droge, streljiva i odbačena puška”, navodi se u priopćenju.

O svemu su obaviješteni dežurni tužitelji, kako Županijsko tužiteljstvo Županije Sarajevo, tako i Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, koji su naložili da se u rad na predmetu uključe policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, zbog sumnje da je, osim više kaznenih djela propisanih Kaznenim zakonom FBiH, počinio i kazneno djelo propisano Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine. 

U tijeku su istražne radnje i pretrage vozila i osoba, rasvjetljavanje i dokumentiranje svih okolnosti u vezi s ovim događajem s obilježjima više kaznenih djela, a više informacija u vezi s tim bit će poznato nakon dovršetka ovih aktivnosti, ističu iz MUP-a. Županije Sarajevo.

Dnevnik.ba

04. svibanj 2024 12:00