StoryEditor
drugi put u tjednu

U Sarajevu bačene dvije bombe na zgradu

Piše desk  /  06.05.2022., 11:03h
Jutros oko 5 sati odjeknula je eksplozija u ulici Hadžiabdinica na području Općine Stari Grad u Sarajevu. Prije nekoliko dana na istoj lokaciji također je bačena bomba.

Za Klix.ba je potvrđeno da je nepoznata osoba aktivirala eksplozivnu napravu ispred stambeno-poslovne zgrade, a da na svu sreću nije bilo ozlijeđenih osoba. Eksplozija je oštetila asfalt i fasadu zgrade, a geleri su napravili rupe na vratima garaže kao i na staklima koja su popucala

Identična situacija dogodila se 2. svibnja u 5:40 sati kada je obaviještena Policijska uprava Stari Grad Sarajevo da je u ulici Hadžiabdinica aktivirana eksplozivna naprava.

Tom prilikom nije bilo ozlijeđenih osoba dok je na prozorima stambene zgrade i na tri parkirana motorna vozila nastupila materijalna šteta.

Čitatelji portala Klix.ba koji žive u ovoj ulici kazali su kako bi meta napadača mogla biti kompanija koja posluje na ovoj adresi, no u policiji nisu mogli potvrditi ove navode.

O događajima je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva Sarajevske županije, a zbog postojanja sumnje da je izvršeno krivično djelo izazivanje opće opasnosti policijski službenici Uprave policije MUP-a Sarajevske županije su izvršili uviđaj. Policija nastavlja rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršitelja.

Dnevnik.ba

27. studeni 2022 04:16