StoryEditor
RADIO ZA "SRPSKOG ESCOBARA"

U Južnoj Americi "pao" jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca

Piše desk  /  07.05.2023., 15:50h

U Kolumbiji je ‘pao‘ Manuel Vulić (37), jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca, javlja Jutarnji.

Prema informacijama portala Semana, Vulić je u Kolumbiji radio kao navodni međunarodni policajac koji je u toj zemlji provodio istrage koje su mu povjerile diplomatske misije. Imao je lažne dokumente i putovnice, otkrili su istražitelji.

Vulić je uhićen u akciji kolumbijske policije i Interpola, a uz sebe je imao slovenske dokumente.

Istraga pokazuje da se osim trgovine drogom, mreža čiji je Vulić navodno dio, bavila i ubojstvima te kupnjom, prodajom i proizvodnjom oružja i eksploziva iz BiH.

Ovaj 37-godišnjak, poznat pod nadimkom ‘Veneno‘, rodom je iz Zagreba, a USKOK ga je tražio zbog kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i krijumčarenje droge uz sudjelovanje u zločinačkom udruženju, teška ubojstva i nezakonitu nabavu oružju i eksplozivnih tvari, rekao je istražitelj za Semanu.

Manuel Vulić nećak je bivšeg specijalca Petra Ćosića, "poduzetnik" iz Praga koji je poslovao preko tvrtke PZM u kojoj je udjele kasnije prenio na Zrinku Žaju, suprugu Miljenka Žaje Krojfa, kojem se svojedobno sudilo i kao pripadniku zločinačke organizacije i koji je također boravio u Češkoj. On je bio dio međunarodne grupe krijumčara kokainom koja je razbijena u svibnju 2011. godine koju je predvodio njegov rođak Petar Ćosić zvani Šarac.

Protiv Ćosića i navedene skupine u kojoj je bio i Vulić USKOK je polovicom svibnja 2012. godine podigao optužnicu zbog krijumčarenja najmanje 339 kilograma kokaina iz Brazila vrijednog 12,8 milijuna eura.

Vulić je inače bio bliski suradnik balkanskog narkobossa Darka Šarića uhićenog 14. travnja prošle godine u akciji USKOK-a.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 10:07