StoryEditor
prekršajni nalog

Splitska starleta se valjala po podu hotela, kričala i uznemiravala goste

Piše desk  /  15.07.2022., 14:19h

Starleta je kažnjena zbog remećenja javnog reda i mira. Prilikom policijskog postupanja nastavila je s remećenjem javnog reda i mira, zbog čega je uz uporabu sredstava prisile privedena u prostorije postaje

Na oglasnoj ploči splitskog Prekršajnog suda opet je osvanulo ime Ave Karabatić (33), za kojom je izdan prekršajni nalog kojim je osuđena na novčanu kaznu od 750 kuna zbog remećenja javnog reda i mira. Starleta je proglašena krivom jer je 29. prosinca 2021. oko 21 sat u Splitu u hotelu na Žnjanu u alkoholiziranom stanju narušavala javni red i mir "na naročito drzak i nepristojan način iskazujući upornost u činjenju prekršaja".

Ava je, stoji u nalogu, vikala i galamila te nerazgovijetno kričala i valjala se po podu, čime je uznemirila goste i osoblje hotela. Prilikom policijskog postupanja nastavila je s remećenjem javnog reda i mira, zbog čega je uz uporabu sredstava prisile privedena u prostorije postaje. Ava je dužna u roku od 30 dana od pravomoćnosti prekršajnog naloga platiti izrečenu novčanu kaznu. Ako u roku od 30 dana uplati dvije trećine izrečene novčane kazne, smatrat će se da je novčana kazna u cijelosti plaćena. Ava je nadalje dužna na ime troškova prekršajnog postupka platiti iznos od 100 kuna, u roku od 30 dana po pravomoćnosti prekršajnog naloga, inače će se u protivnom isti naplatiti prisilno.

Starleta je i prije dva mjeseca završila na oglasnoj ploči splitskog Prekršajnog suda, također zbog remećenja javnog reda i mira. Tad je kažnjena sa 748 kuna. Ava je u tom prekršajnom nalogu lani u veljači usred bijela dana na stubištu stambene zgrade na Plokitama u Splitu pijana remetila javni red i mir. Pred policajcima je vikala i galamila: "Hoćete me opljačkati, potpišite Hipokritovu zakletvu". Nastavila je i nakon izdanih upozorenja i naredbi te je vikom i galamom kod nazočnih policijskih službenika, kao i drugih stanara, izazvala osjećaj nelagode. Policajci su uhitili Avu i odveli je u postaju, gdje je zadržana do idućeg jutra. Stoga joj je novčana kazna umanjena za 600 kuna jer joj se računa da je bila uhićena dva dana pa je tako dužna platiti 148 kuna. Ako prigovori nalogu, organizirat će se suđenje. Sud ju je upozorio da u tom slučaju može biti teže kažnjena.

- Ne bojim se zatvora jer sam prošla realityje. Zbog Hipokritove zakletve moram šutjeti - rekla nam je isprva Ava. Potom je tata Karabatić preuzeo riječ.

- Avi se skupila nepravda. Bila je tužna i malo je popila. Evo, kaže da je ona bila Sharon Stone - objašnjavao je Ivica.

Zatim se u razgovor uključila Ava.

- Zašto bih plaćala kaznu, radije ću ići u zatvor, prošla sam realityje - zaključila je tad Karabatić.

Dnevnik.ba

30. studeni 2022 09:52