StoryEditor
uhvaćen

Sarajevo: Muškarac bacio bombu pa pao koliko je dug i širok

Piše desk  /  16.02.2022., 12:20h
Prilikom pregleda videonadzora utvrđeno je da je riječ o nespretnom bombašu. Prilikom pregleda videonadzora utvrđeno je da je riječ o nespretnom bombašu.

U sarajevskom naselju Pofalići jučer je bačena bomba ispred kafića "Hill" u Ulici Zahira Panjete. Taj slučaj navodno je povezan s nedavnim ubojstvima Mehmeda Ramića i Kenina Lukača. U lokalu na koji je bačena bomba navodno su se okupljali prijatelji Adela Kabaša (ranije Murtović) koji je osumnjičen za Ramićevo ubojstvo i nalazi se u bijegu, piše Avaz.

Prilikom pregleda videonadzora utvrđeno je da je riječ o nespretnom bombašu. Naime, policija je obaviještena u 5.25 sati da je aktivirana eksplozivna naprava pred kafićem Hill. Međutim, prije nego je bomba bačena, ispred objekta je prošla tzv. izvidnica, da bi se kasnije pojavio muškarac s kačketom na glavi koji je, i kako se vidi na snimci, bacio bombu ispred objekta.

Međutim, nakon što se pokušao udaljiti od objekta, on se sapleo na trotoar i pao. Sve je zabilježeno na videonadzoru. Kasnije se pridigao i udaljio u nepoznatom pravcu. Prema informacijama Avaza policija je pronašla tog muškarca.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 16:39