StoryEditor
tuga u kaknju

Roditelji preminule djevojčice: Na nogama je ušla u ordinaciju, neka krivac kaže što je uradio

Piše desk  /  16.11.2021., 07:47h
Amila i Muris Gadžun, roditelji djevojčice Džene koja je u nedjelju preminula nakon komplikacija zadobivenih tijekom operacije, najavili su tužbu "protiv krivca" jer je "netko odgovoran". Kažu da samo oni znaju kako će nastaviti život bez svoje djevojčice. I kako žive samo zbog starijih sinova. "Zbog njih se držim", kazala je majka.

Amila Gadžun je za N1 ispričala kako joj je javljeno za smrt kćeri.

“U nedjelju ujutro su nas nazvali i kazali da očekujemo pogoršanje, nakon 20 minuta do pola sata javili su nam da je preminula. Želim da se sazna istina kako je došlo do ovoga. Djevojčica je bila zdrava, a nakon operacije mozak je potpuno uništen. Zanima me od čega? Želim da nam kažu što se događalo? Rekli su nam da je bila bez kisika dugo. Ako nisu znali imaju li dovoljno kisika zašto su se zauzimali? Želim da na to odgovore. Čuli smo da su bili neispravni uređaji”, kazala je majka preminule Džene Gadžun.

Rekla je kako ne želi okrivljivati bilo koga osobno, ali da je tim ljudi bio u dvorani i oni znaju tko je bio zadužen da se dadne kisik djevojčici “kojeg nije bilo dovoljno”.

Muris Gadžun je dodao kako ne želi da netko nevin strada, ali želi da onaj “tko je odgovoran kaže što je uradio djevojčici”.

“Što joj je dao i što joj je uradio”, upitao je otac.

Na upit kako braća podnose gubitak sestre, kažu da dosta loše podnose, psihički loše.

"Poslala sam ih malo kod sestre. Oni traže da se vrate, ne mogu bez nas. Nisu svjesni da ona neće doći”, kazala je majka.

Ispričala je kako se stariji brat nakon vijesti o smrti sestre zatvorio u sobu.

“Pokupio je sve njezine stvari i igračke, spakirao ih je u jednu kutiju i pokrio. Nismo ni znali da je to uradio. Kad sam ušla u sobu vidjela sam što je uradio”, ispričala je Amila Gadžun kroz suze.

“Zbog njih se držim. Pomišljala sam što ću sebi uraditi. Ali kako ćemo bez nje nastaviti – to mi znamo”, dodala je.

Muris je poručio da će tužiti krivca.

“Hoću, ići ću do kraja. Želim saznati što su uradili od zdravog djeteta. Nikoga neću optužiti jer ne znam što se dogodilo. Ali mora postojati krivac. Ona je zdrava bila, na svojim nogama je ušla u ordinaciju. Igrala se sa mnom, ne znam dalje što se dogodilo”…

Roditelji su još jednom istaknuli da su imali svu potrebnu dokumentaciju. Međutim, počeli su ih optuživati da to nije tako.

“Rekli su da djevojčica nije bila uredu i da smo platili da nalazi budu valjani. Tko bi to normalan uradio svome djetetu? Tko je to izjavio – ne znamo”, ispričali su za N1.

Dr. Nina Jovanović jedina je kontaktirala roditelje nakon operacije.

“Ona nam se javila. Poslala je njezinu dekicu jer smo mi to zahtijevali, dekicu za koju je bila vezana. Nije mogla bez nje hodati i spavati. Ona se javila i kazala kako joj je žao. Kazala je i da su je u trenutku kad se nešto počelo događati sklonili, da su joj rekli da se nešto događa i da se odmakne. Ovaj anesteziolog je negdje izjavio kako je pokušavao doći do nas. Tko je želio doći do nas našao nas je. Ja sam njemu prišla ranije i pitala ga što se dogodilo i on je rekao da ne zna. I izašao je. I dr. Nina je kazala da isto ne zna. Nju su polumrtvu odvukli na Koševo. Rekli su da nisu mogli ništa učiniti. Nju je u životu tih nekoliko dana držalo samo zdravo srce. Mozak je bio spaljen. Rekli su nam da su sve moždane stanice ugašene”, kazala je na kraju majka preminule Džene Gadžun.

Dnevnik.ba

20. veljača 2024 07:31