StoryEditor
krvavo razbojstvo

Rasvijetljeni pljačka i ubojstvo u Nikšiću, u zločinu je sudjelovalo pet državljana BiH

Piše desk  /  08.11.2021., 15:30h
Crnogorska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv sedam osoba, od čega su petorica državljani BiH, zbog pljačke 423.000 eura iz pošte u Nikšiću i ubojstva zaštitara Ljubiše Mrdaka.

Četvorica razbojnika se nalaze iz rešetaka, dok su trojica u bijegu i za njima će biti raspisana Interpolova tjeralica. Iza rešetaka su Stojan Albijanić iz Bileće i Petar Zolak iz Laktaša, koje je prošle tjedne pritvorio sud u Banjoj Luci. U Crnoj Gori su pritvoreni Mitar Knežević iz Nikšića i Stefan Regojević iz Budve, koji je rodom iz Banje Luke. Tjeralice će biti raspisane za M. N., S.S. i D.B. svi iz Banje Luke.

Viša tužiteljica Maja Jovanić na konferenciji za medije u Upravi policije Crne Gore priopćila je da se svim osumnjičenima na teret stavlja razbojstvo sa smrtnim ishodom u suizvršiteljstvu

- Rezultati na rasvjetljavanju ovog teškog kaznenog djela postignuti su zahvaljujući izvrsnoj suradnji s kolegama iz BiH - rekla je Jovanić.

Neslužbeno se doznaje da su najveći posao na identificiranju razbojnika odradili operativci Uprave za organizirani i teški kriminal MUP-a RS-a.

Crnogorski mediji prenose da je Radovan Radulović iz CB Niškić objasnio da je tijekom pljačke jedan projektil pogodio Mrdaka. Naveo je da je u rasvjetljavanju ovog slučaja pretreseno i provjereno na desetke stanova u Crnoj Gori i BiH. U cilju identifikacije osumnjičenih izuzete su snimke s 250 kamera i poduzete su brojne druge mjere i radnje.

Na konferenciji za medije je pojašnjeno da je grupa od srpnja pripremala razbojstvo, ali u cilju istrage nisu željeli otkriti tko je od razbojnika ubio Mrdaka.

Krvavo razbojstvo u Nikšiću izvršeno je 20. listopada ove godine kada su počinitelji, naoružani automatskim puškama, napali vozilo i radnike ”Security gard Montenegro” koji su osiguravali transport novca. Razbojnici su novčanu pošiljku čekali u vozilu Nissan Qashqai na parkingu iza pošte i kada je novac stigao biber sprejom su poprskali dva člana osiguranja i kundacima ih udarali po glavi i tijelu. Mrdak se suprotstavio razbojnicima i jedan od njih mu je iz blizine pucao u grudi.

Mrdak je ubrzo prevezen u bolnicu, gdje je nažalost podlegao.

Razbojnici su pobjegli i u mjestu Grebice su zapalili Nissan za koji je utvrđeno da je 8. rujna ukraden u Šantićevoj ulici u Derventi. Upravo je to vozilo bilo ključno za otkrivanje svih počinitelja.

Dnevnik.ba

16. siječanj 2022 20:18