StoryEditor
22-godišnji mladić iz Laktaša

Prijatelji mladića koji se ubio: "Nikada nikoga nije uvrijedio. Bio je vrijedan. Njegovo nevino srce nije moglo podnijeti podle ljude"

Piše desk  /  29.10.2022., 22:36h

Mladen Dulić, 22-godišnji mladić iz Laktaša u BiH, ubio se nakon što je na TikToku i YouTubeu objavljen video u kojem on traži posao.

U videu su prikazani mladić i radnik benzinske koji ismijava 22-godišnjaka dok on popunjava prijavu za posao. Radnik benzinske je mladiću postavljao pitanja kojima ga je htio ismijati. 

"Moraš upisati koji si spol. Da li si muški ili ženski... Moraš napisati gdje si radio.... Moraš napisati i da li si spavao na noćnom poslu. Ozbiljno moraš napisati jesi li spavao po noćnoj... Radio si noćnu?" ispituje na snimci mladića radnik na pumpi.

Nezavisne novine objavile su da je policija uhitila Veljka Trišića, radnika benzinske pumpe s videa koji je ismijavao Mladena. Dodaju da je Trišić trenutno na kriminalističkoj obradi te da je osumnjičen za neovlašteno snimanje.

Susjed mladića: Nikada nikoga nije uvrijedio. Bio je vrijedan

Mladićevi poznanici i prijatelji su za medije rekli da je počinio samoubojstvo zbog objavljene snimke jer nije mogao podnijeti ponižavanje i ismijavanje. 

Borislav Drljača, prvi susjed, priča za Srpskainfo da je Mladen bio pristojan i uzoran mladić koji je volio život. "Volio je ljude, nikada nikoga nije uvrijedio. Bio je vrijedan, radio je, kao i njegovi roditelji. Oni ovo nisu zaslužili", rekao je.

"Sistem je loš, ovakve stvari se ne smiju više nikada dogoditi. Mladen nikome ništa nažao nije učinio, a na kraju je digao ruku na sebe jer nije mogao izdržati podsmijeh na društvenim mrežama", ispričao je Drljača za Srpskainfo.

Dodaje kako je nekoliko trenutaka prije tragedije mladić popio kavu sa sustanarima te da je rekao: "Ne mogu ja ovo izdržati."

"Radio je na par mjesta i uvijek se borio i išao dalje"

"Duša jedna neiskvarena. Koga god biste pitali za to dijete u Laktašima, rekao bi isto što i ja", priča za Srpskainfo potresena djevojka koja je poznavala mladića.

"Uvijek je bio vedar i nasmijan. Imao je poštovanje prema svakome. Ovo nije zaslužio, ni njegova obitelj. Njegovo nevino i neiskvareno srce ovakve podle ljude nije moglo podnijeti", kaže ona.

Mladić je s roditeljima živio u Laktašima.

"Oni su, kao i on, divni ljudi. To dijete je imalo 22 godine. Radio je na par mjesta i uvijek se borio i išao dalje. Nije bio od onih što čekaju da im netko nešto sredi", kažu drugi prijatelji za Srpskainfo.

Dnevnik.ba

03. ožujak 2024 12:09