StoryEditor
hrvatska

Prevarili i pokrali starca putem interneta, ostao bez ušteđevine

Piše hina  /  31.01.2022., 18:00h
Sisačko - moslovačka policija prijavila je trojicu državljana Cipra i po jednog državljanina Ukrajine i Bugarske zbog sumnje da su putem interneta prevarili 70-godišnjaka iz Petrinje koji je uvjeren da ulaže u investicijski fond ostao bez više stotina tisuća kuna.

Prijavu od 70-godišnjeg Petrinjca zbog računalne prevare u kojoj je ostao bez ušteđevine policija je zaprimila prošle godine.

U policiji kažu da je oštećeni od studenog 2019. do veljače 2020. godine registrirao svoje osobne podatke i kreirao virtualni račun na internetskoj stranici koja je predstavljena kao legalni investicijski fond. Potom je u više navrata na navedeni račun uplatio više stotina tisuća kuna, a kada je pokušao povratiti dio sredstava, to mu nije uspjelo te je shvatio da je prevaren.

Policija je izvijestila da je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su za prijevaru odgovorna petorica stranaca - tri državljana Cipra i po jedan državljanin Ukrajine i Bugarske, protiv kojih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 05:54