StoryEditor
30-godišnjak

Preminuo mladić kome su liječnici u Ćupriji probušili debelo i tanko crijevo

Piše desk  /  29.10.2022., 19:48h

Preminuo je Marko Stojanović, 30-godišnjak iz Srbije kojem su liječnici prilikom rutinskog kolonoskopskog pregleda probušili crijeva. Marko, inače otac jednogodišnjeg djeteta, preminuo je u bolnici u Beogradu.

Za Novu.rs potvrđeno je da su se liječnici za njegov život borili pet dana, ali komplikacije njegovog stanja dovele su do smrti. 

Markova supruga: Tijekom pregleda su mu probušili crijeva, a poslije i plućno krilo

Nakon kolonoskopskog pregleda 24. listopada u bolnici u gradu Ćuprija, Marko je upao u komu iz koje se nije probudio. U komi je bio pet dana.

Njegova supruga Nikolina je ranije za Novu.rs ispričala da je njezin muž otišao "zdrav i prav" na pregled te da je pao u komu poslije greške doktora.

Tvrdi da su mu liječnici tijekom pregleda probušili tanko i debelo crijevo, a da su kasnije, tijekom hitnog prebacivanja na kirurgiju, u procesu intubacije Marku probušili i plućno krilo. 

Inspekcija ministarstva ide u bolnicu

Srpska ministrica zdravstva Danica Grujičić reagirala je povodom smrti mladića. Najavila je inspekciju ministarstva u ponedjeljak u ćuprijskoj bolnici. "Nakon toga slijedi unutarnja kontrola kvalitete liječenja", rekla je Grujičić za Novu.rs.

Ravnatelj Opće bolnice u Ćupriji dr. Slobodan Gajić kaže da je odmah proveden izvanredni unutarnji nadzor u pružanju zdravstvene zaštite pacijentu i da je medicinsko osoblje dalo pisane izjave te da će svi biti usmeno saslušani. Kaže da će izvještaje poslati ministarstvu.

"Prilikom kolonoskopije uvijek može doći do neželjenih medicinskih komplikacija. Kao i kod svake invazivne metode, poput koronarografije, tijekom koje može puknuti koronarna arterija, a kod gastroskopije je moguća ozljeda jednjaka i želuca", rekao je dr. Gajić za Telegraf.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 17:16