StoryEditor
imali su 23 i 38

Policija se oglasila o tragediji u Sisku: S prikolice su spuštali više kamenih granitnih ploča

Piše desk  /  22.10.2022., 14:13h

Policija se oglasila o nesreći na radu u Sisku u kojoj su poginula dva radnika.

"U petak, 21. listopada oko 9 sati, u Pakleničkoj ulici u Sisku, došlo je do nesreće na radu u kojoj su 38-godišnjak i 23-godišnjak smrtno stradali. Do nesreće je došlo kada su s prikolice spuštali više kamenih granitnih ploča koje su u jednom trenutku pale na njih, poklopile ih i prikliještile na tlo.

Očevid na mjestu događaja uz policijske službenike obavljen je u nazočnosti inspektora zaštite na radu Državnog inspektorata i Županijske državne odvjetnice Županijskog državnog odvjetništva u Sisku, koja je naložila obdukciju kojom će se utvrditi točan uzrok smrti.

Policija u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provodi daljnja kriminalistička istraživanja, s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog nesretnog događaja", objavila je PU sisačko-moslavačka. 

"Bio je vrijedan, mlad dečko. Dvoje djece male, što da vam kažem. Ne znam, nemam riječi", rekla je za RTL rođakinja poginulog mladića Ljubica Parić.

Vlasnik tvrtke bio je iskusan, klesarstvom se bavio od 18 godine. Na ovom parkiralištu i inače je istovarivao mramorne blokove jer nema mjesta kod obližnje radionice pa ih je viličarom prevozio do nje. Planirao je tako i u petak ujutro.

"Ja sam krenuo autom i skrenuo desno kad su počeli istovariti. Otišao sam bočno, supruga me zove, kaže da su nastradali. Ili nisu osigurali... Jer ja sam vozio te velike terete. Vjerojatno nisu osigurali, nisu kranom uhvatili dobro i vozač je otpustio teret i teret je krenuo", rekao je susjed Darko Medaković.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 21:41