StoryEditor
TEŠKA NESREĆA U HRVATSKOJ

Poginulo 12 osoba: U autobusu su bili hodočasnici na putu za Međugorje

Piše desk  /  06.08.2022., 10:31h

Nesreća se dogodila na 62. kilometru autoceste između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec. Iz PU varaždinske kratko su priopćili da je na mjestu nesreće, uz policijske službenike iz varaždinske i zagrebačke policijske uprave, angažirano više ekipa hitne pomoći i vatrogasnih ekipa iz obje županije.

Teška prometna nesreća dogodila se oko 5.40 sati na autocesti A4 u smjeru Zagreba. S kolnika je sletio autobus poljskih registracija. Prema prvim informacijama poginulo je 12 osoba, a veći je broj ozlijeđenih. 

Predstavnici poljskog veleposlanstva iz Zagreba idu na mjesto teške nesreće, kazali su nam iz poljskog Ministarstva vanjskih poslova. Poljski premijer Mateusz Morawiecki potvrdio je kako su u autobusu bili hodočasnici koji su išli u Međugorje, javlja večernji.hr.

Iz Poljske u Hrvatsku hitno dolaze tamošnji  ministar zdravstva Adam Niedzielski, zamjenik ministarstva vanjskih poslova Marcin Przydacz te liječnici i psiholozi iz timova za hitnu pomoć. Poljski premijer Mateusz Morawiecki razgovarao je s hrvatskim mu kolegom Andrejem Plenkovićem koji je potvrdio da putnici svu medicinsku pomoć. 

Nesreća se dogodila na 62. kilometru autoceste između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec. Iz PU varaždinske kratko su priopćili da je na mjestu nesreće, uz policijske službenike iz varaždinske i zagrebačke policijske uprave, angažirano više ekipa hitne pomoći i vatrogasnih ekipa iz obje županije

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 20:22