StoryEditor
hrvatska

Poduzetnik sa 12 studenata lažnim poslovima namaknuo preko 25.000 KM

Piše hina  /  08.12.2022., 17:36h

Lažnim poslovima koje im je povjeravao te ovjeravao kao obavljene, 42-godišnji poduzetnik je sa dvanaest studenata nezakonito namaknuo više od sto tisuća kuna za koliko su prijevarom te, što se njega tiče, i krivotvorenjem službene ili poslovne isprave, oštetili državni proračun.

Iz varaždinske policije u četvrtak su priopćili kako je spomenuti, kao odgovorna osoba poduzeća iz Zaboka i Splita, tijekom travnja i svibnja sa 12 studenata sklopio ugovore o obavljanju studentskog posla.

Isti je neistinito ovjeravao ugovore za poslove koje oni nisu obavljali te im je studentski centar iz Varaždina, temeljem solidarne odgovornosti, isplatio ukupno oko 106.500 kuna, što je preko 25.000KM

Prema unaprijed dogovorenim sa studentima, 42-godišnjak je veći dio isplaćenog novca zadržavao za sebe.

Osim toga, policija sumnjiči 22-godišnjeg studenta da je u dogovoru s njim počinio kazneno djelo prijevare tako što je od ostalih studenata skupio isplaćen im novac te dio zadržao za sebe, a ostalo predao 42-godišnjaku.

Njega će policija kazneno prijaviti zbog prijevare i krivotvorenja službene ili poslovne isprave, a studente za prijevaru i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Kao direktora i odgovornu osobu u jednom od poduzeća 42-godišnjak je osumnjičen i za kazneno djelo povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje, s obzirom da uslijed blokade od 271 dana nije pokrenuo stečajni postupak.

Dnevnik.ba

21. lipanj 2024 03:22