StoryEditor
krivotvorenje isprava

Mostarac se krivotvorenom diplomom pokušao zaposliti u MUP-u HNŽ-a

Piše fena  /  18.05.2023., 18:13h

Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije je 11. travnja godine podiglo optužnicu protiv H.B. (1979.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo - krivotvorenje isprave, a optužnica je u cijelosti potvrđena od strane suca za prethodno saslušanje Općinskog suda u Mostaru.

Kako je priopćeno iz Županijskog tužiteljstva, optužnicom se H.B. tereti da je 14. travnja 2021. godine u Mostaru, prilikom prijave na Javni natječaj od 3. travnja2021. godine za prijem namještenika na radno mjesto -viši referent VKV automehaničar u Odjelu prometne tehnike naoružanja i tehničke zaštite MUP-a HNŽ-a Mostar, predao ovjerenu presliku diplome o završenoj srednjoj stručnoj školi, izdanu od strane JU Mješovita srednja saobraćajna škola u Sarajevu, na koje radno mjesto je i izabran.

Nakon toga je, u fazi provjere validnosti priložene diplome, utvrđeno da imenovani ne prolazi kroz evidencije navedene škole odnosno da ta škola nije izdala navedenu diplomu, što mu je bilo poznato, te je tako, na taj način, lažnu javnu ispravu uporabio kao pravu, čime je počinio kazneno djelo-krivotvorenje isprave iz čl. 373. st.2. u vezi sa st.1.  KZ F BiH, priopćilo je Županijsko tužiteljstvo Mostar.

Dnevnik.ba

09. srpanj 2024 04:09