StoryEditor
heroji

Ovo su mladić i djevojka koji su spasili pet maloljetnika iz gorućeg auta kod Solina

Piše desk  /  27.09.2021., 16:39h
Petoricu maloljetnih mladića koji su noćas ozlijeđeni u teškoj prometnoj nesreći u solinskom naselju Rupotine od sigurne smrti spasilo je dvoje slučajnih prolaznika - Petar Gizdić (26) i njegova djevojka Marija Krištić (26), inače medicinska sestra.

Oni su izvukli stradale mladiće iz plamtećeg automobila. Detalje spašavanja Petar Gizdić je ispričao u razgovoru za Radio Dalmaciju, prenosi Index.hr.

"Vozili smo iz smjera Klisa prema Ninčevićima i ugledali smo sa strane auto, između stupa i drveta. Prema položaju, mislim da su prvo udarili u drvo koje ih je odbilo na stup. Ranije smo tuda već prošli i nije bilo auta, tako da smo zaključili, kad smo već prošli 50 metara, da se radi o nesreći i vratili se", rekao je Gizdić.

"Vidjeli smo petero mladih, jedan je provirio, bio je sav krvav"

"U autu smo vidjeli petero mladih ljudi, jedan je uspio proviriti, bio je sav krvav i zapomagao je. Djevojka mi je medicinska sestra i odmah je pozvala hitnu pomoć. Srećom, mirno je i staloženo reagirala. U tom trenutku je auto počeo dimiti, mi smo ih brzo počeli izvlačiti van", rekao je Gizdić.

"Auto je bio skroz zgnječen i trojicu koji su sjedili otraga smo lakše izvukli, iako su svi zapravo bili naslagani jedan na drugog jer je auto stajao praktički na prvom kraju. Auto je počeo gorjeti i morali smo čim prije izvući dvojicu sa suvozačkog i vozačkog mjesta. Jedva smo ih izvukli, bilo je teško i fizički jer je bio potpuno prikliješten", navodi Gizdić.

"Imao sam osjećaj da mi vatra dodiruje lice, cura mi je vikala da se maknem"

"Vatra je brzo buknula, imao sam osjećaj u jednom trenu da mi vatra dodiruje lice i cura mi je vikala da se maknem i da ćemo svi skupa izgorjeti u toj buktinji. Dobili smo neku nadljudsku snagu i izvukli smo ih u zadnji tren kroz prozor, najbolje što smo mogli", zaključio je hrabri mladić.

Dnevnik.ba

27. listopad 2021 09:48