StoryEditor
stiže u bih

Osumnjičeni za ubojstvo Sarajevskih policajaca najavio predaju, poslao je i poruku

Piše desk  /  05.01.2022., 15:51h
Sava Marinković, kojeg Tužiteljstvo Županije Sarajevo sumnjiči za ubojstvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 2018. godine na Alipašinom Polju, najavio je da će se predati pravosudnim organima BiH koji su za njim prošlog tjedna raspisali međunarodnu Interpolovu tjeralicu, javlja Avaz.ba.

Marinković se nalazi u zatvoru u Njemačkoj i sljedećeg tjedna će biti pušten na slobodu. Odmah po izlasku bi trebao po tjeralici biti uhićen.

Ali, kako saznaje Avaz., želi se predati i biti odmah prebačen u BiH

Duško Tomić, odvjetnik Aleksandra Macana, rekao je krajem prošle godine da je Marinković ubio Šehovića i Vujinovića, pucavši iz vozila Seat i da ih je pogodio u glavu. No, SIPA sada provjerava sve ove navode. Točnije, tko je sve bio u vozilu kobne noći.

No, Marinkovićev odvjetnik Bojan Veselinović rekao je za Avaz da njegov klijent dolazi u Sarajevo i da je spreman na suradnju s Tužiteljstvom ŽS istražnim organima.

 - Mene je prvo kontaktirala njegova obitelj, a zatim mi se on javio. Rekao mi je da nema veze s ovim što se tvrdi. On će odmah idućeg tjedna, jer tada izlazi iz zatvora, doći u BiH. On želi doći, nevezano za tjeralicu, i spreman je na suradnju s Tužiteljstvom - kaže Veselinović.

Kako je rekao Veselinović, Marinković je tek prije nekoliko dana pročitao Tomićeve navode da je on pucao u Šehovića i Vujinovića.

 - Kada je pročitao što je izjavio Tomić, rekao mi je da ne može vjerovati što čovjek govori. Iznenadio se.  Marinković negira da ima bilo kakve veze s ovim slučajem, da je uopće bio te noći na Alipašinom Polju. Ali, eto spreman je doći i surađivati na svaki način - kaže Veselinović.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 18:57