StoryEditor
iz frankfurta u sarajevo

Bosni i Hercegovini izručen osumnjičenik za ubojstvo sarajevskih policajaca

Piše desk  /  27.07.2022., 14:46h

Na međunarodnom aerodromu u Sarajevu danas je bio veliki broj policijskih službenika koji su osiguravali ovo područje tijekom izručenja Save Marinkovića, osumnjičenog za ubojstvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 2018. godine na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Ovu informaciju za N1 potvrdila je Franka Vican, glasnogovornica Granične policije, koja je navela da su Marinkovića jučer pripadnici Granične policije BiH preuzeli na aerodromu u Frankfurtu u Njemačkoj, gdje se nalazio na izdržavanju kazne. Ministarstvo pravde i Interpol BiH obaviješteni su o izručenju i okončanju ekstradicije.

On je danas u 12:55 sati sletio na sarajevski aerodrom nakon čega je predan ovlaštenim službenicima Sudske policije Federacije BiH koja je uz mjere zaštite, u suradnji s Državnom agencijom za istrage i zaštitu i Ministarstvom unutarnjih poslova Županije Sarajevo, Marinkovića provela u prostorije Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo s obzirom na to da mu je, prema tjeralici, već određen jednomjesečni pritvor.

Bit će ispitan i u Tužiteljstvu Županije Sarajevo, a iz ove pravosudne institucije su kazali da još nije poznato kada će to biti.

Za Marinkovićem je raspisana međunarodna tjeralica radi uhićenja i ekstradicije u Bosnu i Hercegovinu, s ciljem gonjenja zbog kaznenih djela ubojstva i teške krađe.

Marinković se nalazio u Njemačkoj u zatvoru zbog drugih kaznena djela, a Županijski sud u Sarajevu odredio mu je jednomjesečni pritvor i za njim raspisao međunarodnu tjeralicu.

Do imena Save Marinkovića koji se nalazi u Njemačkoj u zatvoru došlo se nakon što se predao Aleksandar Macan, osumnjičeni u ovom postupku. Macan je svjedočio da je bio na mjestu ubojstva, ali da je Marinković pucao. Marinkovićev odvjetnik je odbacio ove tvrdnje te rekao da je Marinković spreman na suradnju.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 09:08