StoryEditor
umag

Ostavili bebu u autu i šetali psa: Policija objavila nove detalje

Piše desk  /  09.06.2022., 12:47h

Jučer oko 13 sati umaški su vatrogasci izvukli sedmomjesečnu bebu iz zaključanog automobila. Beba je u autu provela 45 minuta. Na svu sreću, prošla je bez ozljeda.

Kako su objavili vatrogasci, na poziv policije u 12:54 poslana su dva vatrogasca s jednim vozilom.

"Vidjevši u kakvom je stanju dijete, bez oklijevanja razbili smo staklo na autu, izvukli dijete i zbrinuli ga sve do dolaska hitne. Srećom, dijete je u redu, ali preventivno je prebačeno u Izolu na detaljnu kontrolu", kazali su vatrogasci.

Dodali su sljedeće: "Sigurno se pitate gdje su u toj priči roditelji djeteta. I mi smo se pitali. Nakon što smo dijete izvadili iz auta, roditelji su se pojavili, gurajući dječja kolica, u kojima je bio, ni manje ni više, njihov kućni ljubimac pas."

Policija se jutros oglasila o slučaju. Osumnjičeni su Nijemci.

"Umaška policija s Ispostavom Buje je dovršila kriminalističko istraživanje nad troje njemačkih državljana u dobi od 47,48 i 22 godine te je utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo povreda djetetovih prava.

Naime, policija je jučer oko 12,30 sati postupala po dojavi da je na parkiralištu na Obali Josipa Broza Tita u Umagu u automobilu VW Golf, njemačke registarske oznake zaključano dijete. Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je kako su vatrogasci iz zaključanog automobila izvukli dijete dok je ekipa hitne medicinske pomoći Umag pružila pomoć djetetu, koje srećom nije ozlijeđeno", piše policija.

"Nad njemačkim državljanina provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima 45 minuta ostavili dijete te su se udaljili. Protiv njih se zbog sumnje da su počinili kazneno djelo podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu", dodaje policija.

Policijska uprava istarska upozorava građane da ne ostavljaju djecu samu u vozilima jer posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje.

Dnevnik.ba

27. studeni 2022 02:14