StoryEditor
smrt djevojčice

Očajni roditelji Džene Gadžun, najavljuju drastične poteze

Piše desk  /  03.02.2022., 20:59h
Amila Gadžun, majka dvoipolgodišnje Džene koja je, prema otpusnom pismu KCUS-a i nalazu obdukcije, preminula nakon rutinske oftalmološke operacije u privatnoj zdravstvenoj ustanovi, oglasila se na Facebook profilu. Nakon šutnje, iskazala je svu nemoć i očaj roditelja, koji su prije dva i pol mjeseca tragično izgubili kćerku.

„Želim da saznam tko je kriv za smrt naše Džene, tko je kriv za traume koje prolazimo i ja i muž i djeca, noćima ne spavamo. Djeca od trauma sjede do zore, muž iscrpljen od nespavanja ide na posao, radi na stroju, odgovaran posao. U svakom trenutku može nekog od radnika ugroziti zbog umora i trauma.

Noćima imam gušenje, da ne nabrajam dalje. A još nitko ne odgovara za smrt naše Džene, koja je bila zdrava, koja je imala jednu rutinsku operaciju u neadekvatnim uvjetima.To je sve naša država i naš zakon!“, piše majka Amila Gadžun.

„Hoćemo istinu!“

Smatra da su dali vremena Tužiteljstvu da rade na slučaju. Uz dogovor s odvjetnikom nisu htjeli održati prosvjede, nisu htjeli ometati istragu. Iz Tužiteljstva ih, kaže, nitko ne kontaktira, ne javljaju se na pozive, ni naše, ni pozive odvjetnika. „Mi kao oštećena strana, niti naš odvjetnik nemamo informaciju ni najmanju oko istrage”, piše očajna majka.

„Ukoliko se nastavi ova šutnja iz Tužiteljstva, spremna sam svaki dan ispred Tužiteljstva stajati sa svojom obitelji. Nećemo ni jesti ni piti. Hoćemo istinu, da neko odgovara. Dobili ste dovoljno vremena da istražite tko je odgovoran za smrt naše Džene”, napisala je majka dvoipolgodišnje Džene.

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 06:50