StoryEditor
prosvjed

Majka malene Džene Gadžun: "Ubili su našu djevojčicu, već godinu dana se borimo protiv ubojica"

Piše desk  /  14.11.2022., 10:32h

Prosvjedi za preminulu djevojčicu Dženu Gadžun održavaju se danas ispred zgrade Vlade i Tužiteljstva Županije Sarajevo. Roditelji djevojčice, otac Muris i majka Amila došli su kako bi zatražili odgovor na brojna pitanja od ministra zdravstva ŽS Harisa Vranića.

Muris i Amila su izjavili da iako su pozvani u ured ministra, u ured neće ići već žele da ministar javno izađe i kaže ono što misli. Kazali su da će do 10 sati čekati ministra, a potom slijedi prosvjedna šetnja do zgrade Tužiteljstva ŽS, prenosi Avaz.

Podsjetimo, danas je godina dana od kada je preminula djevojčica. Dvoipogodišnja djevojčica je došla na rutinsku operaciju kapka, ali je usljed komplikacija završila tragično.

- Evo prošla je godina dana, ništa nisu uradili. Ja ne znam više što možemo očekivati od ove naše države. Mi smo očekivali da nas ovi ljudi liječe, da nam daju neku zaštitu... Našu Dženu ubili su ljudi, ne znam ni kako da ih nazovem. Već godinu dana se borimo protiv njih. 

Umjesto da stanu iza naših leđa, da učine da se drugoj djeci nešto ne dogodi, oni štite ubice, štite doktoricu Ninu. Doktorica Nina još uvijek radi u Županijskoj bolnici Zenica i svaki dan se susrećemo s njom. Radi s djecom Dženinog uzrasta. 

Od Tužiteljstva očekujemo da se konačno oglase i da konačno nešto urade povodom našeg slučaja. Godinu dana nisu ništa uradili, barem mi nismo obaviješteni. 

Ministar je imao priliku da se sastane s nama, nije htio. On je odlučio da razgovor ide putem društvenih mreža, mi smo sada odlučili da to bude javno. Da je radio svoj posao, naša Džena ne bi završila ovako kako je završila. On je nadležan da provjerava kako rade njegove privatne ordinacije. 

Ukoliko ne izađe, mi smo spremni dolaziti svaki dan dok ne dobijemo neki odgovor, dok se nešto ne promijeni - izjavila je Amila Gadžun, majka malene Džene koja je preminula na današnji dan prošle godine.

Dnevnik.ba

26. svibanj 2023 18:42