StoryEditor
curenje amonijaka

Novi detalji stravične željezničke nesreće u Srbiji: Novinar zatekao mrtvog čovjeka kraj pruge, objavio detaljnu reportažu

Piše desk  /  26.12.2022., 13:08h

Vlasnik portala Pirot Plus Online Nenad Paunović uspio je doći do mjesta na kojem se u nedjelju poslijepodne u Srbiji prevrnuo vagon iz kojeg je iscurio amonijak.

Za N1 Beograd je kazao da je na licu mesta zatekao beživotno tijelo muškarca, što je odmah prijavio Hitnoj pomoći. Paunović je uspio i napraviti video vlaka, ali se ubrzo morao povući, jer je, kako kaže, osjetio tegobe uslijed povišene koncentracije amonijaka.

Paunović za N1 kaže da je tijelo muškarca čiji identitet još nije utvrđen, zatekao u blizini lokomotive, i o mrtvom čovjeku je odmah obavijestio Hitnu pomoć i prijemni odjel bolnice u Pirotu, dok vezu s policijskim načelnikom i gradonačelnikom Vladanom Vasićem nije uspio dobiti

Kaže i da je prišao snimiti lokomotivu koja je i dalje radila, ali da je, kako se približavao vagonima, počeo osjeća tegobe zbog čega se morao da se vrati natrag. Zbog problema koje je osećao, intervenirala je ekipa hitne pomoći.

Paunović je na portalu Pirot Plus Online objavio detaljniju reportažu s lokacije.

"Put je blokiran. Usput sam sretao napuštene automobile nakon sinoćnjih lančanih sudara. Na desnoj strani na Koridoru bila je kolona šlepera koji su tu ostali od sinoć. Vozači su prevezeni u Pirot", navodi Paunović u reportaži.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 03:17