StoryEditor
srbija

Nakon 50-dnevne borbe za život umrla deveta žrtva masovnog ubojice iz Mladenovca

Piše desk  /  24.06.2023., 09:02h

Mladić P.M., koji je ranjen 4. svibnja u masovnoj pucnjavi u selu Malo Orašje u Srbiji, preminuo je jučer. Time je postao deveta žrtva masovnog ubojice Uroša Blažića. P. M. je prvo bio smješten u smederevskoj bolnici, ali je zbog nastalih komplikacija prebačen za Beograd, navodi Nova.rs.

Podsjetimo, Blažićev krvavi pohod po selima kod Mladenovca dogodio se samo dan nakon pucnjave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu. Blažić je svoj pohod započeo u Malom Orašju, a zatim se uputio u Dubonu. Pomahnitali napadač je nakon masakra pobjegao, a potraga za njim trajala je do ranih jutarnjih sati kada je nađen 50 kilometara dalje, kod Kragujevca, gdje se sakrio u kući rodbine. 

Priveden i ubojičin otac

Više javno tužiteljstvo u Smederevu, koje vodi istragu u ovom slučaju, ranije je priopćilo da je 20-godišnji Blažić hicima iz automatske puške ubio osam, a pokušao ubiti još 12 osoba. Blažić se nalazi u zatvoru, a ovaj tjedan je objavljena informacija kako se potukao s cimerom u zatvorskoj jedinici u Smederevu.

Nekoliko dana nakon Blažićevog uhićenja, priveden je i njegov otac zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materijala. Prilikom pretresa objekta kojeg koristi otac, policija je pronašla nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jednu ručno pravljenu napravu s mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih dijelova za vatreno oružje.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 22:39