StoryEditor
ubili ga

MUP SBŽ uputio apel građanima zbog tijela novorođenčeta pronađenog u Bugojnu

Piše Desk  /  15.09.2021., 11:57h
Iz Ministarstva unutarnjih poslova SBŽ-a uputili su apel građanima u vezi s rasvjetljavanjem slučaja pronađenog tijela novorođenčeta u Bugojnu te su zamolili da ako neko ima bilo kakve informacije u vezi s tim slučajem, prijave to u najbližu policijsku stanicu.

Naime, kako su iz MUP-a SBŽ objavili 5. rujna 2021. godine oko 15:10 sati, u Policijskoj stanici Bugojno prijavljeno je da je u ulici Rostovska, općina Bugojno, ispod mosta u rijeci Vrbas, pronađeno beživotno tijelo novorođenčeta.

Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te u suradnji s nadležnim tužiteljstvom pristupili poduzimanju intenzivnih mjera i radnji na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi prijavljenog događaja.

“S obzirom na to da je poduzimanje navedenih aktivnosti još u tijeku, molimo građane koji raspolažu bilo kakvim informacijama koje bi mogle dovesti do rasvjetljavanja ovog događaja, da iste jave u najbližu policijsku stanicu pozivom na besplatan telefonski broj 122, ili na broj operativnog centra MUP-a SBŽ/ŽSB: 030/546-208, ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Građani za sve dostavljene informacije mogu ostati u potpunosti anonimni“, naglasili su iz MUP-a SBŽ.

Podsjetimo, rezultati obdukcije tijela novorođenčeta koje je 5. rujna pronađeno kod Vrbaskog mosta u Bugojnu, pokazali su da je beba umrla od posljedice utapanja.

Istražitelji Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije (MUP SBŽ) ovo kazneno djelo vode kao ubojstvo, a u tijeku su detaljne istražne radnje u pokušaju pronalaska roditelja novorođenčeta.

Također, neslužbeno se doznaje da istražitelji ne vjeruju da je riječ o Bugojancima.

Zasad je sigurno da je beba rođena živa, što su također pokazali nalazi obdukcije.

Provjera bolnica, domova zdravlja i rodilišta zasad nije donijela pomak u istrazi, pa se vjeruje da porođaj nije izvršen pod liječničkim nadzorom.

Istraga ide dalje, a istražitelji se nadaju da će doći do identiteta, u prvom redu, majke djeteta.

Dnevnik.ba

15. rujan 2021 11:57