StoryEditor
obilježja

Primjer iz Kiseljaka: Je li MUP SBŽ-a postao "bošnjački"?

Piše desk  /  06.09.2023., 15:32h

Brojni prolaznici i građani Kiseljaka svjedočili su isticanju nacionalnih obilježja na službenom vozilu MUP-a SBŽ-a.

Nekada multietnička institucija opredijeljena za zaštitu svih građana FBiH očito je u međuvremenu postala bošnjačka. Isticanjem čak dva grba bošnjačkog naroda na retrovizoru službenog vozila, policajac koji duži vozilo, očito je osjetio dovoljan komfor da istakne pripadnost svom narodu, priopćeno je danas iz Općinskog odbora HRS Kiseljak.

Za građane Hrvate, a koji u Kiseljaku čine većinu, dodaje se, ovo je jasna poruka komu policija pripada i čije interese zastupa. 

"Ovo službeno vozilo sasvim sigurno voze isključivo Bošnjaci i sasvim sigurno pripada policijskoj postaji gdje nebošnjački službenici, ukoliko ih i ima, nemaju slobodu prigovoriti da nacionalnim obilježjima nije mjesto u službenim automobilima." 

image

Bošnjačka obilježja u vozilu MUP-a SBŽ

HRS -

HRS Kiseljak, kao stranka koja još uvijek vjeruje da MUP SBŽ-a treba štititi interese svih građana a ne samo Bošnjaka, poziva MUP kantona središnja Bosna da odgovori kome pripada vozilo sa fotografije. U skladu s ovim odgovorom HRS će tražiti odgovor čije interese MUP štiti kako bi se eventualno pokrenuo proces proces formiranja hrvatskog MUP-a. 

"Smatramo ovo pitanje posebno važnim s obzirom na izjave kako MUP navodno traži napadače na katoličkog župnika iz Kaknja. Ako ga traže s ovim obilježjima možemo samo očekivati da će MUP biti uspješan kao u lovu na ubojice hrvatskih povratnika u selu Ratanj, također općina Kakanj."

HRS Kiseljak napominje da kao politička organizacija nema nikakav problem sa isticanjem bošnjačkog nacionalnog obilježja. U Kiseljaku se obilježja Bošnjaka nalaze na svim lokacijama gdje je Armija BiH vojno poražena, i te zastave im nitko ne osporava, naprotiv, ali etnički obilježiti službeno vozilo je alarm da se MUP pretvara u organizaciju kakva po uvjetima formiranja Federacije BiH ne bi smjela biti. 

Dnevnik.ba

 

 

25. srpanj 2024 07:41