StoryEditor
HNŽ

Mostarcu uvjetna kazna zbog nasilja u obitelji

Piše fena  /  10.08.2023., 17:55h

Općinski sud u Mostaru, po optužnici Županijskog tužiteljstva HNŽ-a Mostar, donio je pravomoćnu osuđujuću presudu kojom je oglasio krivim optuženog Zdrinka Soldu (1972.) iz Mostara zbog produljenog kaznenog djela "nasilje u obitelji" i izrekao mu uvjetnu osudu kojom mu se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci.

Kazna se neće izvršiti ukoliko osuđeni u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva.

Naime, optužnicom Županijskog tužiteljstva HNŽ u Mostaru, Zdrinku Soldi stavljeno je na teret da je tijekom 2022. godine u obiteljskoj kući u Mostaru, u više navrata, nasiljem, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavao mir, tjelesnu cjelovitost i psihičko zdravlje svoje supruge - oštećene R. S., na način da ju je u alkoholiziranom stanju vrijeđao, udarao ju po tijelu u nazočnosti djece i razbijao stvari po kući.

Također, osuđeniku je izrečena mjera „obveznog liječenja od ovisnosti“ u trajanju od dvije godine, računajući od dana pravomoćnosti presude, te je odlučeno da se, ukoliko se osuđenik ne podvrgne liječenju od ovisnosti tijekom vremena provjeravanja, uvjetna osuda može opozvati.

Općinski sud je cijenio da će se i sa ovakvom sankcijom, uvjetnom osudom, kojom je osuđeniku zapriječena kazna zatvora od šest mjeseci, sa rokom provjere od dvije godine, uz izricanje mjere „obveznog liječenja od ovisnosti“, postići preventivna i sankcionirajuća svrha kažnjavanja.

Dnevnik.ba

05. prosinac 2023 16:42