StoryEditor
nasilje u obitelji

Sud u Ljubuškom ublažio mjere protiv bivšeg rukometaša Denisa Buntića koji je zlostavljao suprugu

Piše hina  /  13.12.2023., 19:08h

Sud u Ljubuškom ublažio je mjere prema bivšem hrvatskom rukometnom reprezentativcu Denisu Buntiću pa se više ne mora svakoga dana javljati u policiju, što je određeno zbog sumnji da je potkraj rujna ove godine pretukao suprugu, dok tamošnje županijsko Tužiteljstvo još uvijek vodi istragu.

Nakon provedenoga policijskoga nadzora, Izvanraspravno vijeće Suda u Ljubuškom donijelo je odluku da se Buntiću ukine mjera svakodnevne prijave u policiji, dok je i dalje na snazi zabrana prilaska žrtvi, supruzi Klari Buntić.

Županijsko tužiteljstvo zapadnohercegovačko, sa sjedištem u Širokom Brijegu, uložilo je žalbu na takvo rješenje suda, potvrdila je u srijedu glasnogovornica tužiteljstva Petrunjela Matijević.

Tužiteljstvo inzistira da sve mjere prema Buntiću ostanu na snazi, uključujući i obvezu svakodnevnog javljanja policiji u Ljubuškom.

Mediji su ranije navodili kako je na sudu u Ljubuškom zaposlena Buntićeva majka, a u nekoliko navrata taj je sud odbacio zahtjev da mu se odredi mjera pritvora.

Bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca Denisa Buntića supruga je prijavila policiji da ju je pretukao u obiteljskoj kući 22. rujna, nakon čega je pobjegla od njega i sve prijavila policiji.

Nakon toga je on uhićen te ubrzo pušten, a u obiteljskoj kući je pronađen arsenal oružja.

Klara Buntić je nakon toga javnosti dostavila mučan audiozapis nasilja, a u više istupa svjedočila je o zlostavljanju. Istaknula je kako strahuje za život te je najavila da je pokrenula postupak rastave braka.

Tužiteljstvo Županije zapadnohercegovačke u međuvremenu nastavlja istragu protiv Buntića tereteći ga zbog nasilja u obitelji te nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 15:05