StoryEditor
strava u sydneyju

Morski pas rastrgao instruktora ronjenja: Trenirao je za maraton, trebao se uskoro vjenčati

Piše desk  /  17.02.2022., 11:50h
Glasnogovornik Odjela za primarnu industriju Novog Južnog Walesa rekao je da biolozi vjeruju da je velika bijela psina dugačka najmanje 3 metra vjerojatno odgovorna za napad

Nekoliko plaža u Sydneyju, uključujući najslavnije Bondi i Bronte, zatvorene su u četvrtak nakon što je kupač poginuo u napadu morskog psa, što je prva takva smrt na gradskim plažama u gotovo 60 godina, piše 24sata.hr.

Mamci za morske pse postavljeni su u blizini mjesta napada, dok se dronovima ispituje je li morski pas još uvijek u tom području. Video objavljen na internetu prikazuje morskog psa kako napada kupača u srijedu poslijepodne na plaži Little Bay.

Kako javlja portal 7news, u napadu morskog psa poginuo je Simon Nellist (35), inače britanski instruktor ronjenja. 

Kako su ispričali njegovi prijatelj, Simon je bio zaručen, uskoro se trebao vratiti u London i vjenčati, a vježbao je u moru za skorašnji maraton u dobrotvorne svrhe. 

- Sve što povezujemo sa Simonom povezujemo i s oceanom - ispričao je njegov prijatelj. 

"Ovo je bio potpuni šok za našu zajednicu", rekao je za Reuters Dylan Parker, gradonačelnik Randwick Councila.

Dobrotvorno kupanje u oceanu na obližnjoj plaži zakazano za nedjelju otkazano je iz poštovanja prema žrtvi i obitelji. Stručnjaci vjeruju da je za napad odgovorna velika bijela psina dugačka najmanje tri metra.

Bio je to prvi smrtonosni napad morskog psa u Sydneyu od 1963. godine, pokazali su podaci. Vlasti su naredile ljudima da ne ulaze u vodu po vrućem ljetnom danu uz temperature od oko 30 stupnjeva Celzija.

"Nekoliko ludih surfera još uvijek riskira, ali većina nas pazi i kloni se vode, rekla je za Reuters mještanka Karen Romalis.

Pecao sam blizu. Taj čovjek je ušao u vodu, htio se okupati. Odjedanput je samo nestao pod vodom, ispričao je svjedok stravičnog napada velike bijele psine u Sydneyu, piše ABC news.

U vrijeme napada deseci ljudi su bili blizu, neki su ribarili, drugi su šetali uz plažu. Prizor u kojem je psina rastrgala kupača nikad neće zaboraviti. Kažu da su im vriskovi nesretnog muškarca parali uši dok se voda crvenjela od krvi.

- Kad je počeo vrištati, povraćao sam. Bilo je užasno. Potom je nestao pod vodom. Taj čovjek htio je uživati, okupati se, sad ga više nema. Psina ga je pojela - ispričao je svjedok.

- Psina je bila dugačka oko pet metara, pojela je čovjeka! Napola ga je pregrizla pa se vratila i jela njegove ostatke - ispričao je drugi svjedok napada.

Dnevnik.ba

24. lipanj 2022 10:03