StoryEditor
iskustvo od prije 34 godine

"Moram ovo ispričati jer mislim da se Mateju dogodilo slično što i meni. Doveo sam se u životnu opasnost..."

Piše desk  /  24.05.2022., 12:13h

“Bez ikakvih loših namjera opisao sam svoj slučaj jer mislim da se Mateju dogodilo nešto slično. Bilo mi je dovoljno da ispijem tri čašice konjaka na pogrešan način"

U ponedjeljak u Splitu, na groblju Lovrinac, obitelj i prijatelji pokojnog Mateja Periša oprostili su se od preranog preminulog mladića za kojim je potraga trajala mjesecima. Ponukalo je to Milana Pljeskonjića koji se javio srpskim medijima te ispričao što se njemu dogodilo, a na taj korak se odlučio jer je želio da ljudi čuju njegovu priču pa možda to pomogne u shvaćanju što se dogodilo Mateju.

Milan je tako za srpske medije ispričao što mu se dogodilo 28. veljače 1988. godine u Moskvi, tijekom proslave tridesetog rođendana te da kada je vidio snimku Mateja kako trči ulicama  sjetio se sve što je on proživio. On je ispričao kako je u njegovom slučaju sve počelo zdravicama te mu je potom postalo izuzetno vruće.

Tada je počeo pakao, za koji vjeruje da je prošao i Matej tijekom noći kada je završio u rijeci, a ta nelagoda koju je osjećao bila je sve gora.

“Pitao sam prijateljicu Svijetu ima li u blizini park kako bih prošetao, a u glavi sam razmišljao kako bi mi bio lakše kada bi se istrčao. Tada, u svojoj 30. godini, pošto imam dva metra i sportaš sam, mogao sam popiti litru votke bez problema… Rekao sam kolegi da mi pozove taksi jer moram kući. Dobio sam strašne plinove u trbuhu i crijevima. Ostavio sam novac, rekao prijateljima da nastave sa slavljem. U stan sam stigao s prijateljicom Svijetom i dvojicom prijatelja. Tada već vidim nekoliko lopti koje mi gore pred očima. Nisam osjećao da je voda u kupaonici kojom sam se umivao hladna. Počeo sam se tresti, tresao se i krevet na kojem sam ležao, osjećao sam da mi pada puls… Zatim sam čuo  Svijetu kako zove hitnu. Probudio me je miris spaljenih dlačica na grudima od aparata za reanimaciju”, do detalja je opisao tu večer.

Liječnici su mu rekli da se otrovao alkoholom.

“Bez ikakvih loših namjera opisao sam svoj slučaj jer mislim da se Mateju dogodilo nešto slično. Bilo mi je dovoljno da ispijem tri čašice konjaka na pogrešan način i da dovedem sebe u životnu opasnost. Da je tada u blizini bila ledena rijeka, ja bih ušao u nju. Matejevo ponašanje u tom momentu je vrlo slično mom razmišljanju te večeri. Možda je i on htio u stan pod hladan tuš, možda nije osjetio hladnoću vode, kao ni ja. Ruski doktori su mi rekli da je trovanje alkoholom vrlo čudno, pogotovo kod mladih ljudi, da se promijeni kemija mozga. Vrlo su to rijetki slučajevi, malo poznati u medicini”, ispričao je Milan za SrbijuDanas

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 18:50