StoryEditor
nestanak djevojčice

Srpski odvjetnik o slučaju male Danke: "Ne možemo tvrditi da je ubijena, policija se osramotila"

Piše desk  /  05.06.2024., 09:21h

Osumnjičeni za ubojstvo malene Danke Ilić, Srđan Janković, u srijedu je tijekom davanja iskaza negirao zločin nakon čega je vraćen je u pritvor, a o svemu su se oglasili Dankin otac Miloš Ilić i odvjetnik Borivoje Borović.

"Šokiran sam ovim što se dogodilo u srijedu. Zašto je dva mjeseca čekao da bi sada negirao sve. Nadam se da će ova agonija što prije završiti, nisam ovo očekivao. Moram reći da me je pogodilo, a dijete im neću oprostiti", rekao je Danki otac, komentirajući potez i ponašanje osumnjičenog za ubojstvo svoje kćeri.

Poručio je kako je u potpunosti nečuveno da je osumnjičeni sve negirao."Digao je cijelu Srbiju na noge, svi su čekali da otkrije nešto, a on je rekao: ‘Nemam ništa s time‘. Vjerujem da bi on nešto mogao znati" kazao je Dankin otac te je dodao kako su se povukli s društvenih mreža  zbog negativnih komentara u javnosti da je njegova obitelj umiješana u ovaj jeziv zločin.

"Ugasili smo mreže, ne možemo čitati komentare u kojima nas optužuju. Pa tko normalan bi naudio svom djetetu. Samo da se sve razotkrije, otvorit ću vrata stana i ispričati našu priču", rekao je Miloš. Upit kako se on i supruga drže svih ovih tjedana nakon ubojstva njihove Danke sa suzama u očima i drhtavim glasom jedva je progovorio. "Za sada se držimo zbog sina i bebe koju čekamo", kazao je za Blic.

Slučaj komentirao odvjetnik

"Sve što sam ranije govorio se obistinilo. I tužiteljstvo i visoki dužnosnici policije su se medijski eksponirali i tako htjeli glorificirati svoj rad koji je na kraju ispao nula. Tijelo nije pronađeno, a s obzirom na to da su preplašili okrivljenog od kojeg su očigledno iznudili izjavu u policiji, čovjek je sada dočekao priliku", otkrio je srpski odvjetnik Borović o slučaju nestale Danke Ilić za Novu.rs.

Borović je prokomentirao saslušanje Srđana Jankovića, jednog od osumnjičenih za ubojstvo nestale djevojčice. Janković je negirao da je uopće vidio djevojčicu, a kamoli je udario službenim vozilom. "U utorak, 04. lipnja 2024. godine, u prostorijama Višeg javnog tužiteljstva u Zaječaru, saslušan je osumnjičeni Srđan Janković, koji je u potpunosti negirao izvršenje kaznenog djela", stoji u priopćenju Višeg javnog tužiteljstva u Zaječar.

"Ako je ikada i priznao, nakon ubojstva Dragijevićevog brata, odustao je od priznanja. Iskoristio je priliku da sada tvrdi da mu je ranija izjava iznuđena pod torturom. Kada je čuo da mu za teško ubojstvo prijeti doživotni zatvor, imamo ovaj obrat", kazao je te je dodao kako smatra da dokaza više nema.

‘Slučaj će biti pretvoren u farsu‘

"Mi ne možemo više govoriti da je dijete ubijeno. Nema nijedne pravne kvalifikacije. Nema materijalnih tragova i smatra se da je dijete nestalo. Ne vidim razlog da oni budu procesuirani. Ovaj predmet je apsolutno pao", objasnio je odvjetnik te je istaknuo kako vjeruje da se u ovom slučaju policija osramotila jer niti nakon dva mjeseca nisu pronašli tijelo.

"Tijelo Danke Ilić neće biti pronađeno, istraga će svake sekunde obustaviti, a cijeli slučaj će biti pretvoren u farsu", zaključio je. Podsjetimo, Danka (2) je nestala 26. ožujka dok je s majkom bila u Banjskom Polju na vikendici. Uslijedila je velika potraga. Nakon deset dana uhićena su dvojica radnika Vodovoda, Dejan Dragijević i Srđan Janković.

Sumnjalo se da su djevojčicu udarili automobilom, tijelo stavili u prtljažnik i odvezli ga na deponij. Roditelji malene Danke rekli su kako je čitava obitelj prolazila kroz emotivni pakao tijekom potrage za djetetom, ali i nakon što su saznali da je ubijena. U utorak je došlo do obrata u istrazi.

Dnevnik.ba

12. srpanj 2024 04:22