StoryEditor
sarajevo

Mladić prijavio općinskog vijećnika SDA da je uperio pištolj u njega

Piše desk  /  06.11.2022., 21:22h

U petak u ugostiteljskom objektu "Divan Saraj" na Baščaršiji u Sarajevu Adi Zahiragić, općinski vijećnik SDA u Starom Gradu i brat kantonalnog zastupnika Harisa Zahiragića, uperio je pištolj na osobu inicijala N. K., saznaje portal "Avaza".

Riječ je o ugostiteljskom objektu koji je navodno u vlasništvu Muje Zahiragića. Zbog ovog slučaja je oštećeni podnio kaznenu prijavu za ugrožavanje sigurnosti.

Da je podnesena prijava protiv Adija Zahiragića potvrđeno je za portal "Avaza" i iz Operativnog centra MUP-a KS, ali o više detalja nisu govorili.

Adi Zahiragić sjedio s još jednom osobom

Kako neslužbeno saznaje portal "Avaza", u ugostiteljskom objektu pored onog koji je u vlasništvu Muje Zahiragića, radi prijatelj oštećenog mladića, koji je imao probleme s ljudima iz objekta Divan Saraj". 

Kada je to saznao N. K., on je otišao u "Divan Saraj" i tu se odvijala prava drama. N. K. je pokušao da riješi problem njegovog prijatelja razgovorom s Mujom Zahiragićem, a nakon verbalne rasprave prišao mu je Adi Zahiragić, koji se tu nalazio s još jednom osobom.

Adi Zahiragić je, navodno, prišao iza leđa oštećenom i izvadio pištolj. 

N. K. je tada napustio ugostiteljski objekt.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 02:50