Mladić iz Škotske teško stradao u Splitu: Pretukli ga i bez svijesti bacili u more, oglasila se policijaIVO CAGALJ - Pixsell
StoryEditor
plaža bačvice

Mladić iz Škotske teško stradao u Splitu: Pretukli ga i bez svijesti bacili u more, oglasila se policija

Piše desk  /  07.07.2022., 10:25h

Napad se dogodio 1. srpnja oko 3 sata na Preradovićevom šetalištu, odnosno kod plaže Bačvice

Petorica mladića iz Škotske bila su prošloga tjedna na odmoru u Splitu kada ih je napala skupina od oko 20 muškaraca. Jedan od mladića, 25-godišnji Lewis Thomson teško je stradao. Kako stoji na stranici GoFundMe na kojoj se prikuplja novac za pomoć njegovoj obitelji, mladića su napadači pretukli, gazili, udarili ciglom u lice te ga potom, dok je bio u nesvijesti, bacili u more. Policijska uprava splitsko-dalmatinska oglasila se o događaju te istaknula kako se dogodio 1. srpnja oko 3 sata na Preradovićevom šetalištu, odnosno kod plaže Bačvice.

- Došlo je do sukoba nekoliko osoba u kojem je teško tjelesno ozlijeđen 25-godišnji državljanin Velike Britanije. Pružena mu je liječnička pomoć i konstatirana teška tjelesna ozljeda u vidu prijeloma rebara te je hospitaliziran - naveli su iz policije. 

Kriminalističko istraživanje, dodaju, još uvijek je u tijeku, a potvrđeno nam je kako se za počiniteljima još uvijek traga. 

Mnogi britanski mediji izvijestili su o ovom slučaju, a za mladićevu obitelj prikupljeno je 4260 funti, odnosno više od 37.000 kuna. Naime, Lewisova obitelj doputovala je u Hrvatsku zbog toga što se 25-godišnjak nekoliko tjedana ne može vratiti u Škotsku. On nije imao putno osiguranje, no britanski konzulat uspio je dogovoriti osiguranje za pokrivanje hitnih medicinskih troškova, piše Večernji.hr.

Dnevnik.ba

18. svibanj 2024 10:39