StoryEditor
ubojstvo mladog sportaša

Makedonski tužitelj o smrti hrvatskog rukometaša: Udarali su ga nogama po glavi

Piše desk  /  10.04.2022., 20:51h
Hrvatski rukometaš Denis Tot ipak je preminuo od posljedica premlaćivanja i zadobivenih udaraca.

To su, nakon prvotne verzije da je umro od srčanog udara, prvo jučer objavili makedonski mediji. Onda su navode da je mladi hrvatski rukometaš pretučen potvrdili policija i makedonsko Tužiteljstvo.

Policija je, nakon što je pregledala videosnimke, uhitila dvije osobe, među njima i 19-godišnju djevojku. Jedna je još u bijegu, za RTL je rekao glavni tužitelj u Skoplju Gavril Bubevski.

"Moje posljednje informacije govore da se još uvijek traga za čovjekom koji je sve započeo.

On je prvi zadao udarac rukometašu, koji se nije ni branio, a poslije ga je drugo dvoje udaralo u glavu nogama", kazao je Bubevski.

"Mislim da nije bila nikakva namjera zataškati sve, uopće. Samo splet okolnosti. Mislim da je bila loša medicinska procjena i stojim pri tome", tvrdi Bubevski, prenosi Index.hr.

Danas su se oglasili iz bolnice

"Najoštrije osuđujemo sva nagađanja o transparentnosti ovog tragičnog događaja. Već na samom prijemu isticali smo težinu stanja u kojem je pacijent primljen i sve pokušaje reanimacije.

Pacijent koji je nakon prijema i reanimacije prebačen u Kliniku za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje preminuo je 8. travnja u poslijepodnevnim satima nakon 24 sata borbe za život i nekoliko dodatnih reanimacija.

Tijelo, bez vidljivih znakova nasilja i neizvjesnosti o uzroku smrti, predano je Institutu za sudsku medicinu na obdukciju kako bi se razjasnilo zašto je srce prestalo raditi", kazali su iz klinike.

Kako piše makedonski Kurir, predstavnici hrvatskih vlasti očekuju hitnu reakciju i rješenje ove tragedije. Hrvatska očekuje ne samo da će pronaći i kazniti ubojice mladog rukometaša, već i sankcionirati one koji su pokušali sakriti ubojstvo.

Prvo je bilo rečeno da je pretučen pa da je umro od srčanog udara

Prva verzija događaja koja se proširila makedonskim i hrvatskim medijima bila je da je Tot napadnut i pretučen. Međutim, tamošnja policija tada je demantirala te tvrdnje i istaknula kako na tijelu nesretnog rukometaša nema vidljivih ozljeda. Također, informacije da je Tot pretučen bila je demantirala i ravnateljica skopske bolnice Maja Mojsova.

Dnevnik.ba

18. lipanj 2024 22:56