StoryEditor
krađa

Ljubušaku četiri mjeseca zatvora zbog davanja lažnog iskaza

Piše fena  /  02.03.2023., 16:13h

Županijsko tužiteljstvo Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) u Širokom Brijegu je u prvostupanjskom postupku dokazalo krivnju optuženika Ivana Radića iz Ljubuškog zbog kaznenog djela davanje lažnog iskaza.

Optužnicu u ovom predmetu zastupao je tužitelj Josip Aničić, a presudom Općinskog suda u Ljubuškom Radiću je izrečena uvjetna osuda i utvrđena kazna zatvora u trajanju od četiri mjeseca s rokom kušnje od jedne godine, priopćeno je iz Tužiteljstva.

Ivan Radić je 2019. godine u prostorijama PU Ljubuški saslušan kao svjedok u istrazi protiv osumnjičenika Jozipa Petrovića zbog kaznenog djela teška krađa.

Nakon što su ga policijski službenici upozorili da je dužan govoriti istinu i da je lažno svjedočenje kazneno djelo, Radić je u svojstvu svjedoka dao izjavu koja ne odgovara stvarnosti.

Tom prilikom tvrdio je da Jozipa Petrovića zajedno s ukradenim stvarima nije vozio u Mostar, međutim tijekom glavne rasprave tužitelj je saslušavajući svjedoke i ulažući materijalne dokaze dokazao da je Radić dao lažan iskaz, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 00:06