StoryEditor
hrvatska

Liječnici se bore za život dječaka koji se penjao po vagonima

Piše hina  /  09.04.2023., 15:54h

U zagrebačku Dječju bolnicu Klaićeva prevezen je dječak koji je teško ozlijeđen od strujnog udara dok se u subotu navečer penjao na vagone kod željezničkog kolodvora u Slavonskom Brodu, a zadobio je opekline opasne po život.

Nesreća se dogodila sinoć oko 19 sati, na tračnicama kod željezničkog kolodvora u Slavonskom Brodu.

Dječak je s teškim ozljedama koje je zadobio od strujnog udara, odmah prevezen u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje su rekli da je stigao u teškom stanju. Iza ponoći prevezen je u  Dječju bolnicu Klaićeva u Zagrebu.

"Pacijent je dogovorno iz Opće bolnice Slavonski Brod odmah iza ponoći prebačen u Kliniku za dječje bolesti u Zagreb. Ima teške opekline od visokog napona. U slavonskobrodskoj bolnici je intubiran i sediran. Prebačen je u jedinicu intenzivnog liječenja i učinjena je dodatna dijagnostika da se vidi ima li još nekih oštećenja", izjavio je danas ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj, dr. Goran Roić.

Dodao je kako je u tijeku operacija kojom se vrši obrada opeklina koje su preko 50 posto ukupne površine tijela.

Poduzima se sve kako bi se pacijent zbrinuo na najkvalitetniji način - rehidracija i antibiotska terapija, istaknuo je dr. Roić, objavio je HRT.

"Takve ozljede su vrlo ozbiljne i životno ugrožavajuće, 50 posto je teško i duboko opečeno. Riječ je o drugom i trećem stupnju opeklina uz mogućnost ozljede i drugih organskih sustava", rekao je ravnatelj Roić, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 06:21