StoryEditor
čakovec

Liječnica dječaku greškom stavila ljepilo u oko: "On je doslovno urlao, nije se mogao smiriti"

Piše desk  /  03.09.2022., 08:09h

Majka tvrdi da dječak i dalje ima problem s vidom i da će, ako mu se stanje ne popravi, tužiti liječnicu. Ravnatelj bolnice ispričao se obitelji

Na Hitni prijem stigao zbog ozljede arkade, a izašao zalijepljenog oka. Liječnica čakovečke bolnice greškom je šestogodišnjaku u oko istisnula ljepilo, tvrdi dječakova majka.

"Prvo nisu mogli ljepilo otvoriti jedno vrijeme. Onda je sugerirala drugom doktoru da on to zalijepi. Isto ljepilo nije išlo van i na kraju je onda ona pritisnula jako to ljepilo koje je izletjelo po cijelom oku i to su bili tako strašni bolovi... Bol, bol, prejaka, koja je trajala 15 minuta. I on je doslovno urlao, nije se mogao smiriti od bolova", govori za RTL majka.

Incident se dogodio prije dva tjedna. Prozvana liječnica nije htjela pred kameru, tek je poručila da nije kriva. I zbog cjelokupne situacije - u dužem priopćenju izrazila žaljenje.

"Ljepilo nije bilo u mojim rukama, ali ja sam radila najodgovorniji dio – fiksaciju glave djeteta… Nažalost, došlo je do neželjenog pomicanja djeteta i potpuno akcidentalnog izlijevanja ljepila… Odmah smo uočili što se dogodilo i brzom aktivnošću smo nastojali smanjiti posljedice, iako iz medicinske literature nismo naišli na podatke o trajnim posljedicama", navela je. Nastala ozljeda je u potpunosti sanirana u narednim danima, rekao je oftalmolog.

Majka pak tvrdi - dječak je doživio traumu.

"Trepavice su mu potpuno bile uklonjene. I vjeđe su mu bile zatvorene, gornji i donji dio. To smo sve naživo morali ljepilo čupati van iz oka. To je bilo strašno. Ne znaš koga je više boljelo, mene ili njega, ruke sam mu stiskala od boli kako je to bilo teško. Mah, strašno, preživio je baš pravi pakao.

Ravnatelj bolnice obitelji se odmah ispričao, a liječnica je dobila upozorenje.

"Propust se dogodio i spremni smo za njega snositi posljedice iako smo sigurni da će dijete biti dobro, što je najvažnije", naveo je Igor Šegović, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec. No, majka tvrdi - dječak na ozlijeđeno oko i dalje slabije vidi. Ako mu se stanje ne popravi, liječnicu će tužiti, a ljuta je i što su na kontrolu naručeni tek iduće godine.

"Na kontrolu smo naručeni 21. travnja 2023. Pa to je po meni nedopustivo", govori majka.

Dnevnik.ba

16. lipanj 2024 21:38