StoryEditor
korona odnosi živote

Tuga u susjedstvu: Za 20 dana preminuli otac, majka, baka i prabaka

Piše desk  /  09.11.2021., 11:58h
Djevojka ističe i kako su se obitelj i prijatelji aktivirali oko njih te im pomažu u ovom tužnom periodu.

Obitelj Milošević iz Zemuna u posljednjih dvadeset dana pretrpjela je velike gubitke, u kratkom periodu preminuli su majka i otac te baka i prabaka.

Prva je preminula prabaka, najstarija članica obitelji, a za njom i snaha, odnosno majka Dejana Miloševića (46), vozača Hitne pomoći. Nakon toga u bolnici su od posljedica koronavirusa preminuli Dejanova supruga (46) i, nažalost, sam Dejan, javlja portal srbijadanas.com. 

Obiteljska kuća zavijena je u crno, preživjeli su samo studentica medicine Marija i njezin mlađi brat gimnazijalac Dejan, kao i njihov djed. 

- Prvo se razbolio, bio je 15. rujna, tatin tata. Svi živimo u istom dvorištu, samo u različitim kućama. Nakon njega, 17. rujna, razboljela se moja baka, pa tata. Čim se tata razbolio, preselio se u drugu kuću u izolaciji, tako da nismo bili u kontaktu s njim... Nakon toga, mama se razboljela, tri dana kasnije - počinje priču Marija. 

- Mama i tata primljeni su u bolnicu 7. listopada. Nisu imali pridružene bolesti, ležali su na Zvezdari. Bila je tu i baka – kaže. Marijin brat Lazar ubrzo je primljen u bolnicu zbog posljedica korona virusa. Igrom sudbine, na dan kada je hospitaliziran u dječjoj bolnici "Tiršova", samo nekoliko kilometara dalje, u bolnici na Zvezdari, njegova majka izgubila je borbu s koronavirusom.

- Prvo je preminula moja baka, 13. listopada. 16. je preminula moja majka, a konačno 26. listopada preminuo je i moj otac ... - kaže Marija, dodajući da je njezin brat sada kod kuće i da se polako oporavlja. Djed se sada nalazi u bolnici, nezamisliv stres posljednjih 20 dana ostavio ga je pravom šoku. 

Djevojka ističe i kako su se obitelj i prijatelji aktivirali oko njih te im pomažu u ovom tužnom periodu. Zbog svega što ju je zadesilo, nije položila potreban ispit pa je pala drugu godinu iako je dosad bila dobar student. 

Dnevnik.ba

19. svibanj 2024 10:50