StoryEditor
test na opijati

Karlovački policajci testirali svoje kolege. Bilo je pijanih, ali i drogiranih

Piše desk  /  15.11.2022., 15:21h

Karlovački su policajci proteklog vikenda prema nalogu svog načelnika testirali psihofizičko stanje svojih kolega pa su ustanovili da su neki od njih pijani te da koriste droge. Akcija "nadzorno-usmjerivačke kontrole prisutnosti nedozvoljenih opojnih sredstava kod policijskih službenika" provedena je u tri policijske postaje, onoj u Dugoj Resi, u Ogulinu i u Ozlju.

Tijekom navedenog nenajavljenog nadzora kod troje policijskih službenika utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu, dok je kod jednog policijskog službenika preliminarnim testiranjem utvrđena prisutnost droga, izvijestila je karlovačka policija. Dodali su da je jedan od njih povjerenik jednog policijskog sindikata te je o tome obaviješten i predsjednik tog sindikata.

"Zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti, a sukladno Zakonu o policiji, prema policijskim službenicima bit će poduzete daljnje mjere i radnje te će protiv njih biti podnijet zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka.

Policijski službenik kod kojeg je preliminarnim testiranjem utvrđena prisutnost droga u organizmu, udaljen je iz službe do okončanja disciplinskog postupka", navode iz policije.

Dnevnik.ba

25. srpanj 2024 03:10