StoryEditor
vojnić, karlovačka županija

Htio kupiti mobitel, nepotrebno dao broj svoje kartice, prevarant mu skida novac s računa

Piše HINA  /  03.12.2022., 12:22h

U petak je policiji u Vojniću 36-godišnjak prijavio da je dan ranije putem Internet oglasnika htio kupiti mobitel, ali je prevaren i oštećen za osam tisuća kuna te sada policija o tom slučaju provodi kriminalističko istraživanje, priopćila je u subotu karlovačka Policijska uprava.

Policija pojašnjava da je nakon prvog kontakta s lažnim prodavateljem mobitela prevareni muškarac primio link preko kojeg je dostavio svoje osobne podatke i broj kartice svog računa. Žrtvi internetske prijevare je nakon toga u dva navrata s računa skinut iznos veći od 8000 kuna.

Najveći internetski oglasnik u Hrvatskoj (na linku http://bit.ly/njuskalo_savjeti) nedvosmisleno navodi da za ostvarenje kupnje i prodaje “nije potrebna preslika bankovne kartice”, niti davanje raznih osobnih podataka, već je “za ostvarenje uplate dovoljan IBAN broj”.

Vidljivo je na njihovoj stranici istaknuta poruka “ne daj se upecati”, ne klikaj na sumnjive linkove i ne pristaj na preusmjeravanje razgovora na druge servise – e-mail, SMS, WhatsApp i slično.

Dnevnik.ba

19. veljača 2024 12:40