StoryEditor
rovinj

Hrvatska: Uhićena dvojica njemačkih državljana. Sakrili kameru u prijenosni hladnjak pa snimali golu djecu

Piše desk  /  25.07.2022., 13:26h

Policijski službenici priveli su dvojicu njemačkih državljana koji su, koristeći ručno izrađenu kameru, snimali nagu djecu u jednom kampu na području Rovinja, izvijestila je u ponedjeljak istarska policija.

Naime, rovinjska policija provela je kriminalističko istraživanje nad dvojicom njemačkih državljana u dobi od 48 i 79 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo iskorištavanje djece za pornografiju, prenosi Hina.

Prema podacima policije u subotu su gosti jednog kampa na području Rovinja primijetili sumnjivo ponašanje dvojice muškaraca, te su o tome odmah obavijestili zaštitare koji su pozvali policiju.

Policijski službenici uhitili su dvojicu muškarca zbog sumnje da su snimali nagu djecu kod bazena i na plutajućem vodenom parku, te su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretrage vozila i mobilne kućice u kojoj su njemački državljani boravili.

Prilikom pretraga policijski službenici pronašli su i oduzeli ručno izrađenu napravu za snimanje, prijenosno računalo, kameru, MP3 uređaj, četiri mobitela, sedam USB-ova i druge predmete.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako su dvojica muškarca ručno izrađenu napravu za snimanje postavili u torbu koja je izgledala kao prijenosni hladnjak, te su na taj način snimali nagu djecu.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u nedjelju navečer, policija je privela dvojicu osumnjičenika u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Dnevnik.ba

14. lipanj 2024 02:13