StoryEditor

Neum: U petak predavanje „Vratimo djeci zdravo djetinjstvo!“

Piše desk  /  22.05.2024., 16:17h

Vratimo djeci zdravo djetinjstvo, tema je i moto interaktivnog predavanja koje će se ovog petka, 24. svibnja s početkom u 19.30, održati u dvorani župne crkve Gospe od Zdravlja u Neumu.

Tim povodom u Neum stižu dvije renomirane stručnjakinje; sa područja dječje endokrinologije i dijabetologije, prim.dr. Željka Bilinovac, te klinička psihologinja, KBT psihoterapeut u edukaciji, Ivana Granić Galić, obje zaposlene na odjelu Pedijatrije SKB Mostar.

Porast pretilosti, autoimuna oboljenja kao što je dijabetes, kronični nedostatak vitamina D prijeko potreban za rast i razvoj djeteta, preuranjeni ili odgođeni ulazak u adolescenciju, poremećaji štitne žlijezde...samo su neke od tema kojih će se u svom izlaganju dohvatiti dr. Bilinovac, dok će dječja psihologinja Granić Galić govoriti o najučestalijim poremećajima i problemima s kojima se kroz odrastanje susreće skoro svako dijete; od pretjerane izloženosti ekranima i problemima koji zbog toga nastaju, do psihičkih i mentalnih poremećaja, prevencije nasilnih ponašanja, stigmatizacije, odgojnih metoda suvremenog djeteta i sl.

Kao što je na početku naglašeno, predavanje je zamišljeno interaktivno što znači da će prisutni imati priliku anonimno ili otvoreno postavljati pitanja prim.dr. Bilinovac i klin.psih. Granić Galić.

Događaj je ovo zaista vrijedan pažnje i posjeta, osobito u nevjerojatno izazovnim vremenima za odgoj zdravog i funkcionalnog djeteta; zato ovom prilikom pozivamo roditelje, odgajatelje, prosvjetne radnike, ali i djecu, te sve one koje ove teme zanimaju. Naučit ćete nešto novo, ali i saznati odgovore na pitanja koje dosad možda niste imali priliku nekome postaviti, a kamen su spoticanja u odgoju djeteta.

Predavanje organizira udruga građana Mare Nostrum Neum uz pokroviteljstvo Općine Neum, te podršku Doma Zdravlja Neum.

Dnevnik.ba

23. srpanj 2024 21:11