StoryEditor
obiteljska drama

Fikreta prijavila zeta kiseljačkoj policiji: Kćer mi je oteo muškarac koji je od nje stariji 35 godina, bojim se da je pod sihrama

Piše desk  /  04.06.2022., 07:55h

"Mi nju želimo izolirati da ide na vještačenje. On sad govori da sam je tukla, svi u našem selu znaju kakva sam majka. Bojim se za svoju kćer, čudno se ponaša, kao da je pod nekim sihrama"

Policija u Kiseljaku utvrđuje činjenice u vezi s obiteljskom dramom u kojoj se našla Fikreta Hasanbegović iz Visokog, kojoj se mlađa, 22-godišnja kćer udala za 35 godina starijeg muškarca. Dok majka tvrdi da je njena kćer navodno oteta, zarobljena i zlostavljana, kćer je policiji prijavljivala majku za uznemiravanje, tvrdeći da je sve laž, da je slobodna, te da majka pokušava sve kako bi je rastavila od supruga.

Fikreta Hasanbegović obratila se redakciji Dnevnog avaza i ispričala da je njena agonija počela 3. prosinca kada joj je, nakon više dana izbivanja od kuće, kćer poslala poruku da se udala.

- On je nazvao i rekao da ima 32 godine, da posjeduje kuću, da je vozač autobusa i da će doći po njene stvari. Međutim, kad su došli, ja sam doživjela šok jer sam vidjela čovjeka koji ima blizu 60 godina. Rekla sam: „Što si to uradila“, ona je samo pogledala, a on ju je uzeo za ramena i odveo  u auto. Ja nisam imala vremena reagirati. Što je „njegovih“ žena prošlo kroz policiju. Posljednja je pobjegla od njega. Mala (kćer, op.a.) ima mirovinu, angažirali su odvjetnika i uspjeli su mi oteti pola mirovine - kazala je Fikreta.

Tvrdi da neće odustati od svoje kćeri, za koju sumnja da je pod velikim utjecajem čovjeka s kojim živi. Fikreta je sačuvala snimku njihovog telefonskog razgovora u kojem na kraju njena kćer kaže: “Moram prekinuti, on ide.“

Majka napominje da njen zet, sa svojim sinovima, onemogućava da obitelji priđe kući i kontaktira s njenom kćeri. Svaki pokušaj kontakta završi pozivanjem policije.

- Policija brzo reagira na njihov poziv, a na moje ne reagira nikad. Razlog je to, kažu u policiji, što je ona punoljetna. Mi nju želimo izolirati da ide na vještačenje. On sad govori da sam je tukla, svi u našem selu znaju kakva sam majka. Bojim se za svoju kćer, čudno se ponaša, kao da je pod nekim sihrama - ustvrdila je Fikreta.

U telefonskom razgovoru Fikretina kćer kazala je Avazu da je davala izjavu u policiji kada je u prosincu smještena na Neuropsihijatriju.

- U policiji su mi rekli da ne kontaktiram s njom dok se sve ne riješi na sudu. Kada sam davala izjavu u prosincu zajedno s njom, kad su oni mene uzeli i smjestili u bolnicu, tada joj je inspektor kazao: „Vaša kćer nije oteta, ona nije prisiljena i nije seksualno iskorištavana.“ Majka je kod sebe imala tu neku vodu, htjela me, valjda, posuti, ali je to krim-inspektor policije u Kiseljaku spriječio. Ona je našla i neke ljude koji su dolazili na vrata da me ukradu. Sve te izjave otišle su u Tužiteljstvo i čekamo da se to na sudu riješi - kaže Fikretina kćer.

Dodala je da je dolazio i socijalni radnik i rekao za nju da je vesela i zdrava.

- Majci su samo problem godine razlike između supruga i mene - kazala je kćer koju zastupa odvjetnica Nada Filipović iz Sarajeva

Fikreta Hasanbegović je 10. svibnja, putem odvjetnika Keme Kapura, Policijskoj upravi u Kiseljaku predala prijavu protiv zeta.

- S navedenim slučajem upoznati su službenici PS Kiseljak, koji poduzimanju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u suradnji s Centrom za socijalni rad i nadležnim tužiteljstvom - kazao je kratko Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a Srednjobosanske županije.

Dnevnik.ba

27. siječanj 2023 06:42