StoryEditor

Kiseljak se sprema za Svjetsko prvenstvo u spinning ribolovu

Piše Fena  /  17.04.2024., 12:52h

Kiseljačani se ovih dana spremaju za jedan nesvakidašnji događaj. Naime, ovaj bh. grad sredinom svibnja bit će domaćin Svjetskog prvenstva u spinning ribolovu, odnosno ribolovu umjetnim varalicama.

Po riječima predsjednik Sportsko-ribolovnog saveza BiH Danijela Kobačića, očekuje se dolazak ribolovaca iz dvadesetak zemalja.

- Svjetsko prvenstvo bit će održano od 15. do 20. svibnja na rijeci Lepenici u Kiseljaku, a jednim dijelom i na rijeci Lašvi u Busovači. Očekujemo dolazak oko 20 reprezentacija, već duže vrijeme radimo i pripremamo staze - rekao je Kobačić.

Svjetsko prvenstvo vrhunac je sezone u ovoj vrsti ribolova, koja je, pored fly fishinga, jedna od najpopularnijih disciplina lova na predatorske vrste riba.

Reprezentaciju BiH činit će najbolji ribolovci spinning lige koja se svake godine održava na nekoliko bh. rijeka.

S obzirom da je ribolov jedna od ciljanih aktivnosti kada je u pitanju promocija turizma na području Središnje Bosne, a podršku čitavom događaju daje i Turistička zajednica Kantona Središnja Bosna.

- Ovo prvenstvo bit će značajno i za promociju ovog dijela turističkih potencijala Središnje Bosne. Ribolov je, uz planinarenje i biciklizam, jedna od grana aktivnog turizma u kojom itekako imamo što za ponuditi gostima, tako da ćemo i mi dati svoj doprinos promociji ovog događaja - rekao je ravnatelj Turističke zajednice Kantona Središnja Bosna Miroslav Matošević.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 19:46