StoryEditor
ubojstvo obitelji đokić

Džonić, koji je priznao krivicu za ubojstvo obitelji Đokić, kaže da on nije jedini počinitelj svirepog ubojstva

Piše desk  /  23.10.2021., 15:58h
Goran Džonić, koji je uhićen u četvrtak zbog sumnje da je ubio rođaka Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i njihovu dvadesetpetogodišnju kćerku Lidiju, priznao je krivicu ali se branio da on nije jedini izvršitelj svirepog ubojstva.

On je za suučesništvo optužio ljude iz aleksinačkog kriminalnog miljea braću K.M. (40) i A.M. (39) koji su sinoć uhićeni, navodi portal Nova.rs.

Mada su se u medijima spominjala imena još trojice navodnih izvršitelja i pomagača, uključujući i Goranovog sina, službeno je potvrđeno samo uhićenje K.M. i A.M. S obzirom na to da policija nastavlja istragu nezapamćenog zločina ne isključuje se mogućnost da već u toku dana slobode bude lišen još netko tko bude osumnjičen za smrt tročlane obitelji.

Ukradeni novac

Ipak, uhićenu braću osim Goranovih reči, ne tereti ništa drugo.

- Intenzivno se prikupljaju dokazi kako bi se provjerile Džonićeve tvrdnje da nije bio jedini izvršitelj. On se branio da je bio ucijenjen, da mu je smješteno tako što je ukradeni novac zakopan na imanju njegovog sina i nudio se da svjedoči protiv navodnih suučesnika. Do sada pronađeni dokazi terete samo njega. Pištolj koji policija pronašla u njegovom stanu u Aleksincu odgovara oružju kojim su Đokići usmrćeni. Ukradeni novac pronađen je dobro sakriven na ograđenom imanju koji pripada njegovom sinu zamotan oko korijena jednog stabla. 

Da policija nije koristila detektor metala, tko zna bi li taj dokaz bio ikada otkriven. S obzirom na to da je nađeno nešto preko 40.000 eura a da se sumnja da je ukradeno bar dvjesto tisuća, pretraga tog imanja ali i Goranove obiteljske kuće i okućnice u Moravcu se nastavlja. On odbija da kaže gdje je ostatak novca i tvrdi da ih je podijelio sa suučesnicima, ali pitanje je je li to zaista istina, naročito nakon tvrdnji rodbine da je bio u financijskoj krizi, a da je dobro znao gdje Goran drži novac - navode sugovornici.

Uhićena braća

Mada je nesporno da uhićena braća važe za žestoke momke te da su uhićivani zbog ozbiljnih kriminalnih radnji, neke stvari njihovo sudjelovanje dovode u sumnju.

- Oni su već saslušavani zbog ovog ubojstva baš zbog svoje reputacije. Bili su u inozemstvu, na poziv policije su došli, kao i desetine drugih podvrgnuti su poligrafskom testiranju i ništa nije ukazivao na njih sve dok ih Goran nije označio kao suizvršitelje- ističu izvori.

Međutim, ne vjeruju svi, čak ni oni koji su s njima imali posla, da su braća ubila Đokiće.

- Ne libe se oni kaznenih djela, bavili su se svačim, zato su i imena mijenjali. Osobno mislim da ne bi uradili takav zločin u svom mjestu, „otmjeniji“ su ali i oprezniji. Znali bi da bi na njih odmah pala sumnja, na kraju krajeva, logično bi bilo da ako su zaista Goranovi suučesnici, pobjegnu nakon njegovog uhićenja naročito ako su zaista uzeli takav novac - kaže izvor za Novu.rs.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 01:44