StoryEditor
krvna osveta

Detalji ubojstva u Velikoj Kladuši Izet Grahović dvije godine čekao Asmira Halilagića, ubojicu brata Hasana, sinoć ga je ubio

Piše desk  /  05.06.2023., 11:22h

U Velikoj Kladuši sinoć je ubijen Asmir Halilagić. Asmir je izašao iz zatvora na dopust zbog primjerenog vladanja u KPZ Zenica, gdje je služio kaznu zbog ubojstva Hasana Grahovića kojeg je on ubio 7. siječnja 2021. godine.

- Muškarac u dobi od 35 godina pucao je u 28-godišnjaka i tom prilikom mu nanio smrtonosne ozljede. On je uhićen i bit će predat Tužiteljstvu USŽ. Oba muškarca su iz Velike Kladuše - rečeno je za portal "Avaza" MUP-a USŽ. 

Od tada, Izet zvani Izo Grahović, brat brutalno ubijenog Hasana, spremao se na krvnu osvetu. Spremao se da osveti brata Hasana za kojeg je narod u Velikoj Kladuši imao samo riječi hvale. 

I dočekao je 4. lipnja 2023. godine. 

Oko 22 sata u ulici Mahmuta Zulića u bilizini školskog centra u Velikoj Kladuši,  naišao je Asmir. Izet je po toj spoznaji odmah otvorio pucnjavu. 

Bez mnogo razmišljanja, od ranije pripreman na ovaj krvavi pohod, Izet je ispalio više hitaca na Asmira. Nakon što je završio svoj naum, otišao je do policijske stanice u Velikoj Kladuši i predao se. 

Donio je i pištolj iz kojeg je pucao. 

Dnevnik.ba

18. svibanj 2024 14:33