StoryEditor
našice

Dečko ubijene djevojke: “Pitao sam ga gdje je Jelena, a on mi je odgovorio: Mrtva je“

Piše desk  /  22.05.2022., 08:21h

Jelenu je do parka nedaleko od njezine kuće netom prije zločina dovezao novi dečko s kojim je u petak navečer izašla van. Dogovorili su se da će mu se obavezno javiti kada stigne doma, a kad mu se nije javila krenuo je u potragu s nesretnim krajem

Da se mladić pokušava ubiti u Našicama, javljeno je policiji u noći na subotu, pet minuta iza ponoći. Kada su izašli na teren, pronašli su ga kako leži na pruzi, kamo je skočio s nadvožnjaka, odnosno cestovnog mosta. Otkrili su tada i da nekih 150 metara dalje leži beživotno tijelo mlade djevojke, u parku pored groblja. Našice su u potpunom šoku.

Kako se neslužbeno doznaje, Jelenu Lukačić (20) usmrtio je njezin prijašnji dečko Luka Dundović (24), a potom je pokušao presuditi i sebi. Njih su dvoje, govore prijatelji, bili u ljubavnoj vezi, koja je okončana oko Božića. On se s time, kažu, nije mogao pomiriti pa ju je učestalo zvao i slao joj poruke.

Jelenu je do parka nedaleko od njezine kuće netom prije zločina dovezao novi dečko s kojim je u petak navečer izašla van. Dogovorili su se da će mu se obavezno javiti kada stigne doma. Znao je da ju je Luka toga dana kontaktirao i slao joj poruke. Kratki put do svoga doma, od svega 200-tinjak metara, nesretna djevojka nije uspjela prijeći. Kako se pretpostavlja, njezin ju je ubojica dočekao pred kućom ili u neposrednoj okolici. Odvukao ju je u park i usmrtio. Još se službeno ne zna kako je smrt nastupila, no navodno je oružje ubojstva nož.

Njezin se sadašnji dečko zabrinuo što mu se djevojka ne javlja. Kada se nešto poslije, stoga, ponovno provezao putem prema njezinoj kući, ugledao je Luku Dundovića na nadvožnjaku.

– Odjeća mu je bila krvava. Pitao sam ga gdje je Jelena, a on mi je odgovorio: "Mrtva je." Brzo sam otišao do njezine kuće i dozvao joj majku pa samo nazvali policiju – ispričao je Večernjem listu mladić.

– Čuo sam ženu kako viče "Gospon policajac, gospon policajac, ubio mi je dijete!" Bilo je tada deset minuta iza ponoći. Nisam prilazio, ali vidio sam više policijskih vozila i Hitnu pomoć – kazao je susjed Ivica.

Policija je o zločinu kratko izvijestila, potvrdivši kako se sumnja u nasilnu smrt djevojke.

– Osoba koja se dovodi u vezu s tim događajem nalazi se pod nadzorom policije. Provodimo kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti – priopćili su iz PU osječko-baranjske.

Obitelj Lukačić doselila se prije dvije godine u Našice iz obližnje Donje Motičine. Jelena je radila u trgovini u obližnjem Jelisavcu, a uz roditelje ima još dvije starije sestre i mlađeg brata. Trebala je u subotu ujutro raditi, a kako se nije pojavila na poslu, zvali su je na mobitel i ne sluteći zašto se ne javlja...

Luka je, pak, zaposlen u jednoj tvrtki za održavanje cesta, a građani kažu da je iz mirne obitelji. Nije imao zabranu prilaska bivšoj djevojci.

– Nije ga prijavljivala policiji jer je mislila da će prestati zvati – ispričao je žrtvin rođak.

Prijatelji su se na društvenim mrežama opraštali od Jelene.

– Izgledala je kao anđeo, sad je to i postala – napisali su.

Luka Dundović ima teške tjelesne ozljede, ali nije u životnoj opasnosti.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 23:33