StoryEditor
tragedija u srbiji

Roditelji ubijene Danke: Sve je laž. Monstrumi su uhićeni, ali istinu još ne znamo

Piše desk  /  16.04.2024., 18:56h

Majka i otac Danke Ilić, Ivana i Miloš, po prvi put su zajedno govorili o 26. ožujka, danu kada su ostali bez kćeri. Prvi je za Republiku progovorio Dankin otac, a onda se uključila i majka koja kaže da ne želi da joj bilo tko izjavljuje sućut "budući da ona u dubini duše vjeruje da je njihovo dijete živo".

"Zbog svega što je izrečeno o nama i što smo blaćeni na najgori mogući način, nas dvoje kao roditelji rekli smo da ćemo se javno obratiti kada se slučaj riješi odnosno kada saznamo cijelu istinu o nestanku naše kćeri Danke", rekao je Milos Ilić za Republiku, prenosi Index.hr.

 

"Sve je laž. Uhapšeni su monstrumi, ali..."

"Što mislite kako je nama?! Kako je našim dušama i srcima?! Kako nam je bez djeteta? Kako nam je kad nas sin pita gdje mu je seka, kad kaže - Mama, gdje je Danka?", a nje nema", rekla je Ivana. Na pitanje da opiše kako je nestala Danka i što je istina o njenom nestanku, roditelji su u glas rekli: Sve je laž.

Miloš je onda nastavio: "Osim da je za njom tragalo mnogo ljudi. Ivana je dobra majka i ja sam dobar otac, ali... još se nije stiglo do istine. Uhapšeni su monstrumi, ali...".

Ivana  I Miloš kažu da ne prihvaćaju izraze sućuta okoline, iako nose crninu od dana kada je policija priopćila da su Danku dvojica radnika JKP "Vodovod Bor" Dejan Dragijević i Srđan Janković udarili službenim automobilom, ubacili je u vozilo i sakrili tijelo. 

"Mi ne prihvaćamo kada nam izjavljuju saučešće, zamolimo ih da to ne rade, jer i dalje nismo vidjeli kćer. I dalje postoji taj jedan tračak nade da će nam se živa vratiti. One svijeće, želim istaknuti, nismo palili zbog onog najgoreg, nego da joj osvijetlimo put da se vrati".

"Danku i sina sam tog dana odvela s namjerom da se igraju na mjestu gdje sam ja odrasla i za koje me vežu najljepše uspomene. Tamo sam imala prelijepo djetinjstvo. Strašno je što me neko sumnjiči samo za to što sam djecu odvela na mjesto koje je toliko bitno za mene", rekla je Ivana. 

 

"Smrt nije kazna za njih, to bi bila nagrada"

Dankine ubojice otac je vidio pri dolasku u Banjsko polje i nije posumnjao ništa.

"Kad sam ulazio u Banjsko polje ja sam osobno vidio ta dva čovjeka u autu. Nisam ja vozio jer nisam vozač, moj kolega je vozio i stao je ispred njih i pitali smo: "Ljudi, jeste li vidjeli jedno malo dijete?". Oni su mi hladnokrvno rekli "Ne". Samo Bog zna što ja tada nisam izašao iz auta da provjerim njihov auto. Ja sam pod naletom adrenalina otišao pravo gore gdje je kuća i krenuo sam tražiti dijete. Kad sam stigao, nakon minute, dvije stigla je i prva policijska patrola. Tražili smo je i postalo je jasno da je situacija kakva ne treba biti. Stizalo je još policije i ljudi su se okupljali. Vrlo brzo je bilo tisuću ljudi, a vjerujem i više", priča.

"Prema onome što nam je policija rekla, monstrumi su nam ubili dijete. Pričali smo i s načelnikom policije u Boru i s beogradskim. Oni su nam rekli kako se to sve desilo. Pratili su ih preko GPRS. Otkrili su da su stali da se pomokre pa su udarili Danku i što su napravili, pa su imali još jedno stajanje i ja sam ih sreo dolje", dodaje otac.

Miloš kaže da bi ubojice za njega bili heroji da su djevojčicu odvezli kod liječnika kada su je udarili automobilom. 

"Da su što god napravili s djetetom, ali valjano, da su joj pomogli, da su je odnijeli kod liječnika ili da su stali kod nekog i pitali čije je dijete koje su udarili, vjerujete mi da bi oni za mene bili najveći heroji. Monstrum, to je blaga riječ za njih. Smrtna nije kazna za njih, to bi bila nagrada. To treba biti robija do kraja života i to što će im tamo raditi nije moj, nego njihov problem", kaže otac.

 

"Razara me izjava majke ubojice"

Ivana kaže da ju bole komentari na društvenim mrežama i da ju je izjava majke ubojice, Svetlane Dragijević, strahovito uznemirila.

"Mnogo me sve to boli, pričaju da sam djecu dobila s drugim muškarcima, a ne s Milošem. Iznose raznorazne pokvarene teorije, a pogotovo kad sam pročitala da je majka tog čovjeka izjavila da je Danka živa i da ja znam gdje je i da sam kriva za sve", kaže.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 00:08